Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Taş ocakları vatandaşın yuvasını tehdit ediyor..

Taş Ocaklarının çevreye verdiği zararların hangi boyutta olduğunu ortaya koydular.

Yaşam   A+a-

Modern Evler 301. sokakta bulunan CHP seçim bürosuna gelen Belediye Meclis Üyesi Adayları Mimar Ercüment Kimyon, Avukat Bülent Akbay ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Aylin Canbolat Ödemiş, Taş Ocaklarının çevreye verdiği zararların hangi boyutta olduğunu ortaya koydular.
Avukat Bülent Akbay konuşmasında insana ve çevreye zarar veren her şeyin yasal olarak yasaklandığını söyledi.Taş Ocaklarının Türkiye’nin her yerinde sorun teşkil ettiği ve buna engel olmayan yerel yönetime ve merkezi yönetime yüklendi. Özellikle İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan’ın Bakanlıklara halkın şikayetlerini başvurularının göstermelik olduğunu ifade etti.
Somut anlamda halka dinamitin patlatılmadan bilgi verilmesi gerektiğini ve taşıma araçlarının zarar vermeden geçmesi gerektiği yönünde yasal bir uyarı geldiğini belirten Avukat Bülent Akbay, ”Yazılı içeriğe dair ne iktidarlığa bağlı ne de yerel idare yazmamıştır “dedi.
Akbay Türkiye’nin her yerinde Projeye uygun olmayan yerlere davalar açıldığı ve ruhsatlarında alındığını da cümlelerine ekledi. Akbay, Taş Ocaklarının çevreye zarar verilmesini önlemek için basamak sistemleri ağaçlandırma yapılması gerektiği söyledi..
Taş Ocaklarının bilinçli olarak kapatılmadığı İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan’ın onbeş yıldır koruduğunu ve İktidarında yedi yıldır izlediğini ifade ettiler.
Mimar Ercüment Kimyon, ”Bu kentte katılımcılığı esas alacağız. Sizin yaşadığınız sorunlar için verdiği karar süreç bu güne kadar kalmadı. Halk bu duyarlılığa sahip çıkarsa olur. Yurttaş kendisine verilen hukuki mücadeleyi vermesi lazım”.dedi
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar