Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Herkes İçin Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mehmet Çaparali

“Herkes İçin Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz”

Gündem   A+a-

Suriye’deki iç savaş nedeniyle göçten etkilenen kentlerin altyapı projelerine finans sağlayarak destek veren Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı(JICA) heyetini ağırladı.
HATSU Genel Müdürlüğü’nde JICA Türk Ofisi Başkanı Yasuı Takehiro ve Başkan Yardımcısı Iıyama Masaki ile bir araya gelen Genel Müdür Çaparali, Türkler ve Japonlar arasında dostluğun arttığına dikkat çekerek, JICA’nın katkılarıyla yapılan altyapı yatırımlarına değindi.
JICA aracılığıyla Erzin İçmesuyu İnşaatı, Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı, Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi, Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi ve Arsuz 1. Grup Kanalizasyon Şebekesi(Karaağaç ve Nardüzü Mah.) ile Belen Kollektör Hattı İnşaatı’nın yapıldığını açıklayan Genel Müdür Çaparali, Suriye’den gelen mülteciler ile ilimizde kanalizasyon, içmesuyu ve atıksu arıtma tesisi ihtiyacının arttığını vurgulayarak, bu ihtiyacı karşılamak için mücadele ettiklerini belirtti.
Suriyeli mültecilerle birlikte 2 milyona yakın bir nüfusa sahip olduklarına vurgu yapan Çaparali, Hatay’ın yeni Büyükşehir olduğunu ve Hatay’ın çoğu noktasında altyapı eksikliği olduğuna dikkat çekerek, Bu eksikliği tamamlamak için önemli yatırımlar yaptıklarını ve tamamlama hedefiyle çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.
Hatay’daki tüm vatandaşların yaşamlarını sağlıklı şekilde yürütmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Çaparali, “Sadece Suriyeli değil, kim olursa olsun zorda kalan herkese yardım edeceğiz ve görevimizi yerine getireceğiz. Ayrıca, bu hizmetleri yapmamıza destek olan JICA heyetine teşekkür ediyorum” dedi.
Endoh, ‘Hizmetler Takdire Değerdir’
Kısa bir konuşma yapan JICA Türk Ofisi Başkanı Yasuı Takehiro ise, insan ve sağlık odaklı yapılan projelere katkı sağladıklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, Suriye’deki iç savaş nedeniyle yaşanan göçten oldukça etkilenen Hatay’a zor şartlara rağmen hizmet eden HATSU’nun yaptıklarının takdire değer olduğunu belirtti.
Projelerin kusursuz şekilde yürütülmesi ve gösterilen hassasiyetten dolayı HATSU’ya teşekkür eden Takehiro, HATSU’nun projelere ciddi yaklaşımlarından ve gereken özeni göstererek JICA kaynaklarını rantabl kullanmalarından dolayı teşekkür etti.
Ziyaret sonunda Genel Müdür Çaparali, konuklara Hatay’a özgü yöresel ürünler hediye etti. Toplantı çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar