Skip Navigation Links

Kara Mağara Antalya sahillerini aratmıyor

Hatay'ın Samandağı ilçesinde Suriye sınırındaki Cebel Akra dağının eteklerinde bulunan koylar Antalya sahillerini aratmıyor.

Yaşam   A+a-

 
 
Hatay'ın Samandağı ilçesinde Suriye sınırındaki Cebel Akra dağının eteklerinde bulunan koylar Antalya sahillerini aratmıyor. Kara Mağara denilen kayalıklar arasındaki koya kara yolu ile gelebilmek için yüksek patika yolundan kayalıklara inmek gerekiyor. Denizgören köyünden sahile doğru inmeye cesaret edemeyen vatandaşlar için ise turizmciler alternatif çözüm bulmuş. Samandağı sahilinden teknelerle Kara mağara koyuna gelen yerli ve yabancı turistler ise bu eşsiz manzarayı görmenin ve berrak deniz suyunda denize girmenin heyecanını yaşıyor.
Deniz sahilinin bittiği yerde hemen ağaçların olması ise bölgeye ayrı bir önem katıyor. Suriye sınırına sıfır noktada olan Kara mağara sahilinden tatlı su çıkması ve mide rahatsızlığı olan hastalara iyi gelmesi ise, insanların bu bölgeye akın etmesine sebep oluyor.
Turizm işletmecileri bu bölgenin yeterince tanıtılamadığını belirtiyor. Yörede yaşayan vatandaşlar ise, Kara mağara koyunun sarp kayalıklar ve yol sorunu nedeni ile doğal halini koruduğunu ifade ediyor. Kara Mağara sahillerine gelen ve bu eşsiz manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini söyleyen Yayladağılı Nuri Çete, "Kara Mağara koyu Alanya sahillerini aramıyor. Deniz ile mavinin karışımı bu eşsiz sahile gelmek oldukça zahmetli ancak geldiğimize değiyor. Buraları anlatmakla yetmez yaşamak lazım" ifadesini kullandı. Kara Mağara koyundaki yüksek taşlık kayalıklara çıkan gençler ise tehlikeyi göze alarak denize dalış yapıyorlar.
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet