Skip Navigation Links

KÖYDES Kapsamında 5 İtfaiye Su Tankı Alındı.

KÖYDES birliği ile 5 itfaiye su tankı ve bir klimalı cenaze aracı alındı.

Yaşam   A+a-

Bir İlk Gerçekleştirilerek, KÖYDES Kapsamında 5 İtfaiye Su Tankı Alındı…
İskenderun Kaymakamlığına bağlı Köylere Hizmet Götürme Projesi (KÖYDES) kapsamında alınan 5 itfaiye su tankı ve bir klimalı cenaze aracının tanıtımı, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun tarafından, karayollarında yapıldı.
Köylerde ve Ormanlarda çıkabilecek olası bir yangına anında müdahale etmek için bu makinelerin alındığını dile getiren İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu; “KÖYDES birliği ile 5 itfaiye su tankı ve bir klimalı cenaze aracı alındı. Bu araçlar 9 köye hizmet etmek için alındı. Orman yangınlarında müdahale etmek üzere aldığımız araç sayısı 5 adettir ve bu araçlara ödediğimiz toplam meblağ ise 30 Bin TL’dir. Bu ülkenin tabi değerleri vardır. Ve bu tabi değerleri korumak herkesin görevidir. Bu sadece Orman Müdürlüğünün işidir dersek olmaz. Herkes sanki hep orman yangınları oluyormuş gibi, her zaman duyarlı olmak zorunda. Bu güzelliklerin sahipleri bizleriz” dedi. Kaymakam Horozoğlu konuşmasının sonunda Ormancılık Teşkilatının 170. kuruluş yıldönümünü de kutladı.
İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu’nun ardından konuşma yapan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun da Ormancılık Teşkilatının 170. yıl kuruluş yıldönümünü kutlayarak, başladığı açıklamalarında; “Ormanlarımız bir toplumun ortak malıdır. Bizler onların sahipleri değiliz. Onlarda bizlere atalarımızdan yadigâr kalmıştır ve bizlerde onları çocuklarımıza emanet edeceğiz. Onun için ormanlarımızı korumak adına her türlü duyarlılığı göstermek zorundayız.
Bakın 2008 yılında 15.000 hektarlık bir orman alanı yandı. Bunun yanında 5–6 tane de köyümüz yandı ve 2 can kaybımız oldu. KÖYDES birliğinin almış olduğu bu araçlar sayesinde artık olası bir yangına müdahale etmemiz daha da kolay olacaktır. Biz bu tür olaylara müdahale etmek için sürekli sempozyumlar düzenliyoruz. Geçen zaman içerisinde Antalya’da da ‘Orman Yangınlarına Müdahale’ adlı bir sempozyum daha gerçekleştirdik. Bilinçsizliği ortadan kaldırmak için bu tür eğitimlerin verilmesi de şarttır diye düşünüyorum. Ve İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu Bey’e bir ilki gerçekleştirildikleri içinde teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından araçların tatbikatı yapıldı ve araçlar Kaymakam Horozoğlu tarafından denendi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet