Skip Navigation Links

Kriz Bir Aileyi Borç Batağına Sürükledi

Rus Gelinin Film Gibi Hayat Hikayesi Kriz Bir Aileyi Borç Batağına Sürükledi

Yaşam   A+a-

O’nun hayatı bir film gibi. 1995 yılında bir inşaat firmasında bekçilik yapmak için Rusya’nın Aleksin Kasabası’na giden 44 yaşındaki Mustafa Kesik, aynı iş yerinde temizlik ve garsonluk hizmeti veren bu gün adı Ayşe, o günlerde Mujilo Natalıya olan genç güzel bayanla tanışır. Birbirlerini çok seven çift bir yıl kadar sonra İskenderun’un Bekbele Beldesi’ne gelerek yerleşirler.

Mustafa Kesik’in ailesinin burada olması nedeniyle geldiklerini söyleyen 34 yaşındaki 34 yaşındaki Rus bayan, kocasıyla çok mutluydu. Onu çok sevdiği için de düğün önce Müslüman oluyor ve ismini değiştiriyor. Su gibi akan zaman içerisinde Mehmet Alperen(11), Kerem (7) ve Yusuf Salih (10 aylık) isminde üçte çocukları dünyaya geliyor. Önceleri işsiz olan daha sonra belde de çalıştığı hırdavatçı dükkânının sahibinin iş yerini kendisine devretmesiyle bir anda ekonomik durumu çok iyi noktaya gelen Mustafa Kesik, yıllardır hayal ettiği evini yapabilmek için kolları sıvar. Üç katlı tripleks bir ev yaptığında herkesin mutluluğu arttı. Ancak ekonomik kriz düzenlerini bir anda alt üst etti. İşler tersine döndü ve Mustafa Kesik, evini yaptırmak için aldığı banka kredilerini ve işyerinin düzenini devam ettirmek için kullandığı kredi kartı borçlarını ödeyemez duruma geldi. Şimdi eski para birimiyle 1 trilyon TL’ye yakın borcu olduğu belirtilen Mustafa Kesik yaklaşık bir hafta önce evinden sessiz sedasız veda etmeden ayrıldı ve hiçbir iz yok. Genç Rus bayan ise, tüm yaşadıklarını gözyaşları içerisinde şöyle anlattı:
Rusya’de laborant mesleğinin de bulunduğunu ifade eden, beş vakit namazını ve Müslümanlığın tüm şartlarını elinden geldiğince yerine getirmeye çalışan Ayşe Kesik, kocasına da dön çağrısını yaparken, çocuklarının ise çaresizlik içerisinde aynı cümleleri kullanmaya bile güçleri yetmedi:
Onun çok güvenilir bir insan olduğunu ve bu nedenle tüm arkadaşları borç batağından kurtulması için kendi kredi kartlarını kullandıklarını söyleyen Ayşe Kesik, ama her şeyin bir den bire ters dönmesi ve borçların ödenememesi yüzünden kocasının ayrıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Amcaları Mustafa Kesik’in yanında büyüyen ve onun çok büyük desteğini gördüklerini ifade eden Kenan Kesik ve Adem Kesik ise, şu açıklamaları yaptılar:
“Abim Rusya’da çalışmaya gitti. Oradan tanışmışlar gelirken yengemi getirdi buraya. Abimin ekonomik durumu çok iyiydi. Evlerini falan yaptılar ama şuanda abim kart mağduru oldu. Şuanda abimin çok borcu var. Kendisinin üstüne ait ne varsa hepsi banka tarafından ipotekli. Kredi çekerek bu duruma geldiğini” belirtti.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet