Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Enflasyonla Topyekûn Mücadeleye İTSO’dan Destek

İTSO Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Enflasyonla Topyekûn Mücadeleye İTSO’dan Destek

Ekonomi   A+a-

Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki konuların yanı sıra yurt dışı ve yurt içi gerçekleştirilen ziyaretler hakkında Meclis üyeleri bilgilendirildi.
11-14 Ekim tarihleri arasında İTSO Yönetim kurulu üyelerinden oluşan Heyet’in Romanya Köstence ziyareti hakkında Meclis üyelerine sine vizyon destekli olarak bilgiler veren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Odamız tarafından yapılan Bükreş, Ordu, Giresun, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odaları ve son olarak gerçekleştirdiğimiz Köstence Ticaret Odası Kardeş Oda protokollerimizin ayrıca Bosna Hersek İşbirliği protokollerimizin tek bir ortak amacı bulunmaktadır. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarla oda üyelerimizin; yurtiçinde ve yurtdışında birlikte çalışmak isteyebileceği firmalarla güvenli temas noktası oluşturarak, karşılıklı işbirliği oluşturmayı hedefliyoruz. Bu noktada, siz değerli meclis üyelerimizin özveri ve gayretleriyle meslek komitelerimize, meslek komitesi üyelerimiz aracılığıyla da tüm üyelerimize aktarılacak bu hususların oldukça önemli olduğuna inanıyoruz. Bu çalışmalarla, Romanya’ya ve Bosna Hersek’e yatırım yapmak isteyen, pazarını bu yönde genişletme amacı olan üyelerimize her konuda destek olunacak resmi temas noktaları sağlamış olduk. Ayrıca Ordu, Giresun ve Trabzon ile yapılacak ticarette de her konuda yardım alabileceğiniz irtibat noktaları sağladık. Oda Yönetim Kurulu olarak yapmış olduğumuz bu girişimler önümüzdeki süreçte ticaretimizi genişletmek noktasında fayda sağlayacaktır. Sizlerle çok kısa olarak paylaşmak istediğimiz bir husus daha bulunuyor. Devletimiz tarafından başlatılan Enflasyonla Topyekûn mücadele kampanyasının önemine ve gerekliliğine değinmek istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde oda olarak bu mücadeleye olan desteğimizi Hatay’daki diğer oda ve borsalarla ortak bir basın açıklamasıyla duyurduk. Buradan sizlere yeniden çağrı yapmak istiyoruz. Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na katkı sağlamak isteyen tüm firmalarımızdan ürün ve hizmetlerde yılsonuna kadar 3 ay süreyle en az %10 indirim taahhüdü vermelerini rica ediyoruz. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olan bu mücadelenin, ülkemiz açısından oldukça önemli olduğunu ve her kesimin sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter ise, 18 – 20 Ekim 2018 tarihleri arasında Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Mersin Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Deniz Ticaret Odası’nın katkılarıyla düzenlenen Liderlik Akademisi ve Strateji Çalıştayı hakkında sine vizyon destekli olarak Meclis üyelerine sunum yaptı.
İTSO olarak Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz ve Odamızın Genel Sekreteri’nden oluşan 20 kişilik bir heyet ile bu organizasyona katılım sağladıklarını anlatan İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter konuşmasının devamında ise; “Bu çalış tay da verilen konferanslar, paneller ve yapılan etkinlikler hakkında sizlere çok kısa bilgi aktarmak istiyoruz.
Liderlik Akademisi ve Strateji Çalıştayı’na, Kıbrıs Başbakanı Tufan Erhürman, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı mülki amirler ve birçok Ticaret ve Sanayi Odası’nın yetkilileri katılım sağlamıştı. Söz konusu çalıştay, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın Tanıtım Video’sunun izlenmesinin ardından, protokolün üst düzey yetkilileri tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Sonrasında TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu, yeni icat ve buluşların öneminin altını çizen, ayrıca girişimcilik ruhun desteklenmesinden bahseden kısa bir konuşma gerçekleştirmiştir. Başkanımızın konuşmalarının ardından, Kalkınmanın Anahtarı Girişimcilik konulu bir panel düzenlenerek, girişimci bakış açısının, bir ülkenin geleceğini nasıl etkilediği ve şekillendirdiği anlatıldı. İTSO heyeti olarak Silifke’de düzenlenen Çalıştay oldukça verimli geçti diyebiliriz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Silifke’de gerçekleştirilen Çalıştay’a katılan İTSO Meclis üyeleri de görüşlerini dile getirdiler. İTSO Ekim ayı Meclis toplantısında gündemde görüşülen konularda oy birliği ile kabul edildi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar