Skip Navigation Links

İGEV'in eğitim gönüllüleri 'Yaz'a Merhaba' dedi..

Türkiye'nin aydınlık geleceği için Atatürkçü, Laik, Cumhuriyetçi bir nesil yetişmesi için çaba sarfeden İskenderun Güney Eğitim Vakfı, üyeleri ve eğit

Yaşam   A+a-

Türkiye’nin aydınlık geleceği için Atatürkçü, Laik, Cumhuriyetçi bir nesil yetişmesi için çaba sarfeden İskenderun Güney Eğitim Vakfı, üyeleri ve eğitim gönüllüsü yüzlerce vatandaşla birlikte ‘Yaza merhaba’ şenliğinde buluştu.
İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ve İskenderun Belediye Başkan Vekili Cemil Öğütmen’in de katıldığı İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın geleneksel “Yaza Merhaba” şenliği, Karaağaç Belediyesi Halk Plajı’nda gerçekleştirildi.
Halayların çekildiği, göbeklerin atıldığı şenlikte, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ile eşi Semahat Horozoğlu da eğitim gönüllüleriyle birlikte kendilerini müziğin ritmine bırakarak neşeli bir gün geçirdiler.
Yüzlerce eğitim gönüllüsünün doyasıya eğlendiği ve eğelenirken de aynı zamanda eğitime katkı sağladığı etkinliklerde çocuklar da babaları için yarıştılar. ‘Babalar Günü’ olması nedeniyle ayrı bir önem kazanan İGEV’in şenliğinde çocuklar arasında düzenlenen yarışmalar oldukça renkli geçti. Çocuklar kendi aralarında yarışırken, babalar ve anneler de tavla turnuvalarında ter döktüler.
İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı Mithat Barutçu ve yönetim kurulu üyelerinin yoğun çabalarıyla hazırlanan şenlikte eğitim gönüllüleri unutamayacakları bir gün geçirdiler.
Kimi vatandaşlar yiyeceklerini kendileri getirip pikniklerini yaparken, kimileri de İskenderun’da lezzetin merkezi Çamlıca Döner Salonu, Mikado ve de gözleme hazırlayan bayanların standlarından karınlarını doyurdular.
Eğitime katkı sunmak için İGEV’in her etkinliğine katılmaya özen gösterdiklerini belirten vatandaşlar, ekonomik sıkıntı nedeniyle üniversite hayallerini unutmak zorunda kalan gençlere bir umut ışığı oylan İGEV’i takdirle izlediklerini ifade ettiler.
Birbirinden neşeli ve zorlu geçen yarışmalarda ebeveynlerini sevince boğan çocuklar, İGEV tarafından ödüllendirildiler. Resim yarışmasında Duru Narlı, Pelin Durmaz ve Asya Bıkmaz ilk üç sırayı paylaştılar.
Çuval, kaşıkta yumurta taşıma ve demik kova ile su taşıma yarışmaları üç ayrı yaş grubunda gerçekleştirildi. Nefes kesen yarışmalarda çocuklar babaları için yarıştılar. Yarışmalar sorunda kazananlar da kaybedenler de ödüllendirildi. 6-9 yaş grubunda Enes Ekinci ve Sezgi Çakıcı ilk iki sırayı paylaşırken, üçüncülük Sena Ekinci ve Furkan Yörük arasında paylaşıldı.
9-12 yaş grubunda Münif Zeybek, Bedi Berk Karanlık ve Akay Belli ilk üç sırayı paylaştılar.
12-15 yaş grubunda ise; İpek Bora, Özgür Sertkaya ve Çağdaş Çakıcı ilk üç sırada yarışmayı tamamladılar.
Tavla turnuvası, heyecanın zirve yaptığı, zarın azizlik yapıp oyuncuyu çıldırttığı en renkli yarışma bölümlerinden biriydi. Bilek gücü oyunu olarak da adlandırılan erkek tavlası turnuvasında bir çok bayan da katıldı ama birkaç tur sonra elendiler. Tavla turnuvası, Şirin Kılıç, Mehmet Şanlı, Kenan Özkaya ve Volkan Şanlı olarak tamamlandı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet