Skip Navigation Links

9-16 Ağustos'ta Arsuz'da olun..

Bu yıl gerçekleşecek etkinliklerde, konserler, sergiler, toplum söyleşileri, sağlık taramaları, sanat atölyeleri, belgesel film gösterisi ve masa teni

Yaşam   A+a-

Bu yıl gerçekleşecek etkinliklerde, konserler, sergiler, toplum söyleşileri, sağlık taramaları, sanat atölyeleri, belgesel film gösterisi ve masa tenisi turnuvası yer alacak…
2006 yılında hayatını kaybeden Türk Tabipler Birliği (TTB) Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’i anmak amacıyla ilki 2007’de düzenlenen ‘Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nin 3.sü 9–16 Ağustos tarihleri arasında Arsuz’da düzenlenecek.
Dr. Füsun Sayek’in eşi Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek’in öncülüğünde ve Türk Tabipler Birliği’nin desteğiyle her sene ayrı bir tema altında düzenlenen etkinliklerin sağlık teması, 2009 yılında ‘Serviks (Rahim Ağzı) Kanseri ve Çocuk İstismarı ve İhmali’ olarak belirlendi.
Festival etkinlikleri ile ilgili İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde bir toplantı düzenleyen Prof. Dr. İskender Sayek, düzenlenen etkinliklerde konserler, sergiler, toplum söyleşileri, sağlık taramaları, sanat atölyeleri, belgesel film gösterisi ve masa tenisi turnuvasının yer aldığını söyledi.
Etkinlikler ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Prof. Dr. İskender Sayek; “Sağlık etkinlikleri kapsamında ‘Serviks (Rahim Ağzı) kanseri’ taraması yapılacaktır. Prof. Dr. Ali Ayhan’ın başkanlığında KETEM’in desteği ile yürütülecek bu taramada Arsuz Sağlık Ocağında muayeneler gerçekleştirilecek ve her hastaya smear testi yapılacaktır. Herhangi bir patoloji bulunan hastalara sonrasında tedavi ile ilgili destek verilecektir. Taramanın yanı sıra İskenderun Rotary Kulübünün katkılarıyla bu hastalık ile ilgili toplum söyleşisi yapılacaktır. Ayrıca Dr. Ömer Erdemli Deri Hastalıkları Polikliniği yapacak” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet