Skip Navigation Links

Ugandalı konuklar Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek'i ziyaret etti

Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek'ten tecrübe ve şehir planlaması desteği istedi

Gündem   A+a-

 
Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’ten tecrübe ve şehir planlaması desteği istedi
Uganda Ticaret Bakanı, milletvekili ve Uganda’nın Kampala Belediye Başkanı’ndan oluşan bir heyet, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’i ziyaret etti.
Körfez İskenderun Sanayici İşadamları Derneği (KİSİAD)’ın konuğu olarak iade-i ziyaret kapsamında kentimize gelen Uganda heyeti, dün Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’i makamında ziyaret etti.
İskenderun’u çok beğendiklerini belirten Uganda Ticaret Bakanı David Wakikona, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’ten tecrübe ve şehir planlama konusunda katkı istedi ve “İskenderun’la kardeş şehir” olalım teklifinde bulundu.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “İskenderun’un nüfusu etrafıyla 500 bin. Yakında havaalanı, Doğu Akdeniz’in en büyük limanı ve demiryolu olan,Türkiye ve dünyanın en büyük enerji merkezlerinden biri. Türkiye’nin demirçelik ihtiyacının neredeyse yarısı burada üretilmekte. Liman biraz çalışması zayıflamıştı. Özel firma 700 milyon dolarlık yatırım yapacak. Konteyner taşımacılığı yaklaşık bir yıl sonra başlamış olacak. İskenderun ve Hatay birçok din ve etnik kökenden insanın kardeşçe bir arada yaşadığı yer. Kültürel birçok etkinlik yapılıyor. Altyapıyı çağdaş bir şekilde çözüyoruz. İçmesuyu, doğalgaz şebekesiyle, altyapıyı bir iki yıl içinde tamamlamış olacağız” dedi.
‘İskenderun çok düzgün ve güzel şehir’
Uganda Cumhuriyeti’nin başkenti Kampala Belediye Başkanı Erias Lukwago da yaptığı konuşmasında, İskenderun’da olmaktan çok mutlu olduklarını ve Başkan’ın sıcak karşılamasından memnuniyet duyduklarını söyledi.
Uganda’ya gidildiğinde ilk görülecek yerin Kampala olduğunu belirten Belediye Başkanı Erias Lukwago, “Kampala görünüşte küçük bir yer ama 3 milyon nüfusu var. Burası bizim şehirle kıyaslayınca çok farklı. Dağ ve görüntüsü çok güzel bir şehir. Önce milletvekiliydim. Son dönemde belediye başkanı oldum. Altyapı, üstyapı, şehir planı ve ticaret hakkında sizden öğreneceğim çok şey var. Bizde gecekonduculuk anlamında çok sıkıntı var. Sizin şehriniz düzgün. İlişkilerimizi arttırabiliriz. Kampala’ya sizi bekliyoruz” diye konuştu.
‘Sizin şehrinizden çok şey öğreneceğiz’
Jinja Milletvekili Grace Moses Baryeko yaptığı konuşmasında, şunlara yer verdi: “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Kampala’nın burası gibi olması için sizden çok şey öğreneceğiz. Uganda’ya gelen yardımlara teşekkür ediyoruz. İlişkilerimizin gelişmesi, yapılacak ortak çalışmalarda beklentimiz var.”
Ticaret Bakanı David Wakikona, Türkiye’nin işbirliği için anlaşma yaptığını belirterek, “Biz birliktelikten, kardeş şehirden yanayız. Kampala Belediye Başkanımızın sizinle aktivite planlamasını istiyoruz. Desteklerseniz mutlu oluruz” dedi.
Ulaşımın hızlanmasının dünyayı göreceli olarak küçülttüğünü söyleyen Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, bir milyon insanın turist olarak dolaştığını ifade etti.
‘İnsanın mutluluğuna önem veriyoruz’
Şehri yaşayan organizmaya benzeten Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “Bu sistemde tam ve iyi çalışırsa insan mutlu olur. Sosyal çalışmalara ve insanın mutluluğuna önem veriyoruz. Yerel hizmetlerde hiç ayrım yapmadan herkese eşit davranıyoruz. Siyasi ayrım da yapmıyoruz. Yerel problemleri çözmeye çalışıyoruz. Çözemediklerimizi hükümetten ve milletvekilimizle birlikte çözüyoruz. Önemli olan insanımızın mutluluğudur. İnsanımıza daha mutlu yaşam sunmaya çalışıyoruz. Nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. Şehircilik uzmanlarıyla şehrinize geleceğim” şeklinde konuştu.
Ziyarete eşlik eden Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Uganda’daki Türk okullarının yakınlaşma sağladığını, diğer ülkeler hep almaya gelirken, ülkemizin katkı sunmaya çalışmasının Ugandalılar’ın bize bakış açısını farklı kıldığını söyledi.
‘Kahve fabrikası açın kahve verelim’
Uganda Ticaret Bakanı David Wakikona, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’e, kentimizde kahve fabrikası açıldığı takdirde Uganda’dan kaliteli kahve gönderebileceklerini belirterek, “Sizlerle çalışmak gerektiğine inanıyoruz. İki ay önce Türkiye’de büyükelçilik açtık. Kentinizde kahve fabrikası açarsanız size kahve yollarız. Amerikan standardında üretim yapılır” dedi.
KİSİAD Başkanı Tamer Eker de yaptığı konuşmasında, Uganda’da Türk ve Hatay yemeği yenilebilecek bir restoran açıldığını belirtti.
Meclis Salonu’nu gezdiler
Konuklarının isteği üzerine Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Belediye Meclis Salonu’nu gezdirdi.
Meclis Salonu’nu gezen Uganda heyeti, beğendiklerini ifade etti.
Kampala Belediye Başkanı, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’e özel hazırlanmış hediye verirken, Başkan da Belediye Başkanı Erias Lukwago’ya İskenderun albümü ve İskenderun resmi olan plaket, diğer konuklarına İskenderun albümü verdi. İskenderun albümünü konuklar dikkatle inceledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet