Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Savaş Arlem Toplantısında

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenen

Başkan Savaş Arlem Toplantısında

Gündem   A+a-

Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisinde (ARLEM) Yönetişim ve Şeffaflık konulu toplantıya katıldı.
Güney Akdeniz’deki birçok ülke ve şehrin katılım gösterdiği toplantıda raportör olarak bir sunum gerçekleştiren Başkan Savaş, yolsuzluk ve iltimasın önüne nitelikli ve doğru eğitimle geçilebileceğini ifade etti.
Kamunun yaptığı tüm sözleşmelerin açık ve görülebilir olması, kurumlar arası işbirliğinin şeffaflığı arttırmada etki olduğunu belirten Başkan Savaş, kamu kaynaklarının doğru ve verimli kullanılmasının toplumları ileri taşıyacağını açıkladı.
Yerel yönetimlerin dijitalleşme stratejileri ile katılımcı etkileşimleri sağlamanın çağın gerekliliği olduğunu da sözlerine ekleyen HBB Başkanı şeffaflık yöneticilerin de şeffaflık ve erişebilirliğe odaklanması gerektiğine inandığını söyledi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak Horizon 2020 projesi olan STEP ile çevre konularında karar verme mekanizmasında vatandaşların doğrudan katılım sağladığı uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Lütfü Savaş, bu uygulamanın Hatay’da olumlu sonuçlar doğurduğunu belirtti.
Gerçekleştirilen toplantı sonrası 26. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Hatay Büyükşehir Belediyespor ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş” Sezon içinde verilen emeğin karşılığı bu anlamlı kupanın kazanılması oldu. İkinci kez bu büyük kupayı kazandığımız için çok mutluyum. Barış, medeniyet, kültür ve tarih şehri olan Hatay artık spor kenti de. Kupanın kazanılmasında emeği geçen yönetim kurulu üyelerine, teknik ekibe, sporcularımıza çok teşekkür ederim. Ama hepsinden daha çok takımlarına inanan ve her fırsatta destek olan taraftarlara çok teşekkür ederim” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar