Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu Proje Devrim Niteliğindedir..

Karaağaç Ve Nardüzü’nde Altyapı Çalışmalarının Temeli Atıldı

Bu Proje Devrim Niteliğindedir..

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, HATSU Genel Müdürlüğü tarafından Arsuz’da gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının temel atma törenine katıldı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Payas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çelik’in katıldığı temel atma törenine Karaağaç, Nardüzü ve Arsuz halkı yoğun ilgi gösterdi.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bu çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Bu proje sıradan bir proje değil. Bu proje çok zor bir proje. Devrim niteliğinde. Arsuz halkının, Karaağaç halkının, Nardüzü halkının ve Arsuz’daki bütün mahallelerin özlemle, sabırla beklediği bir proje. Çünkü Hatay’da bulunan 15 ilçenin 14 ünde altyapı var. İyi kötü çalışan bir altyapı var. Arsuz ilçesinde hiç altyapı yok. Ne yazık ki nüfusu yüz binlere dayanan ve yazın iki üç katına çıkan bir şehir de altyapının olmaması çok kötü. Çünkü inanılmaz bir sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle şu anda içinde bulunduğumuz Karaağaç Mahallemizde, nüfusun yoğun olması sebebiyle şu anda münferit çözümler üretiliyor. Ama ne yazık ki bu çözümler yeterli kalmamaktadır. Ben bu projeyi sürekli önemsediğim için başta Büyükşehir Belediye Başkanımızı, HATSU Genel Müdürümüzü taciz noktasın da rahatsız ediyordum. Çünkü aynı talebi biz buradan alıyorduk. Yani 30-40 yıldır bekleyen bir sorun ve bu sorunu çözmek bu döneme nasip oldu. Ben oradan hareketle göreve başladığımız ilk aylardan beri gerek siyasi kadromuzdaki, gerekse idari kadromuzdaki bütün teknik elemanları da katarak bu çalışmanın içerisine, geçmiş belde belediyeleri zamanından kalma dokümanları da HATSU Genel Müdürlüğümüze ilettik. Bütün Arsuz’u kaplayan, şu anda bulunduğumuz noktanın ötesinde, yani adliyeden başlayıp Kale’ye kadar bütün bu coğrafyanın topoğrafik haritası ve altyapı projesi çizildi. Tabi bu belli bir süreye yayıldı. Bu sürenin doğal olarak uzaması, bu süreci birazcık uzattı. Burada bir ihmal yoktu, bu teknik bir zorunluluktu. Proje tamamlandıktan sonra finansla alakalı çekilen sıkıntıyı bütün kamuoyu biliyor. Mecliste üç kere bu proje ile alakalı finans talebi, büyükşehirde bulunan akp’li belediye meclis üyeleri tarafından red edildi. Biz burada hizmeti bireysel olarak değil toplumsal olarak yapmaktayız. Biz bu topluma hizmet etmek adına bir gayret içerisindeyiz. Hizmeti kim yaparsa yapsın Allah ondan razı olsun. Biz bu hizmetin kimin tarafından yapıldığından öte bu hizmetin yapılmasını asl olarak görüyoruz. Bu proje 1 yıl evvel veya 6 ay evvel başlayacaktı, bu projenin başlamasıyla alakalı asfalt yapılmadı. Yani yapılmış olsaydı 6 ay sonra bu yollar kazılacaktı ve asfalta yapılan yatırımlar heba olacaktı. Bu israfı önlemek adına gerek büyükşehir belediyemizin yetkisi dâhilindeki, gerekse ilçe belediyemizin yetkisi dâhilindeki yollar bugüne ertelendi. Ben bu projenin gerçekleşmesinde emeği olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş Beyefendiye, sonra HATSU Genel Müdürümüz Mehmet Çaparali Beyefendiye, daire başkanlarımıza, özellikle Hüsna Hanıma bütün teknik elemanlarımıza, bizim belediyemizin teknik ekibine onlarda bu işin içinde. Kısacası emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
“İnanın Bu Hizmetleri Yaptığımız Akşam Ben Gerçekten Çok Huzurlu Uyuyorum”
Bereketli bir günde olduğunu belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “ Biz 4.5 yıl önce buralara geldik. Burada herkes bize, karaağaçta altyapıdan bahsetti. Özellikle hanımefendiler karaağacın altyapısı ne olacak dedi. Süreci Nazım Başkanımız anlattı. Gerçekten de trajikomik bir süreç yaşadık ama biz yılmadık. Sonuç itibarı ile Karaağaç’a, Nardüzü’ne, sadece bu iki mahallemize değil aynı zamanda Belen’in de kanalizasyonunu, İskenderun arıtmayla buluşacak kolektör kanalı da aynı bu proje içerisinde. Hatayın dört bir tarafında hiçbir rengi ayırt etmeden Mevlana gibi, Yunus gibi, Hacı Bayram gibi, Hacı Bektaş gibi, Taktuk Emre gibi ve sizler gibi, hepimiz gibi, birlik ve beraberlik içerisinde Hatay’ın her noktasına hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Şu dil, şu mezhep, şu etnik köken, şu siyasi görüş demiyoruz. İnsanımızı insan gibi seviyoruz. Ve demin ki saymış olduğumuz şahsiyetler gibi biz insanlarımızı sevip onlara ibadet eder gibi hizmet etme derdindeyiz. İnanın bu hizmetleri yaptığımız akşam ben gerçekten çok huzurlu uyuyorum. Şu anda Türkiye’de en çok altyapı yapan Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesidir. Ve biz bunları yaparken de partnerlerimizle birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz. En çok köprüyü buraya yaptık, çok yolumuza asfalt yaptık. Yaparken de tabiki ilçe belediyemizle istişare ediyoruz. Ayrı gayrı yapmadan yapıyoruz. Bizler kalırız ya da gideriz, Ben, Nazım Başkan ya da Meclis Üyeleri ama baki olan bu şehirdir. Bu şehre hizmette kusur yapmamak adına biz birlikte çalışmak zorundayız. Hiçbir bölgeyi hiç bir rengimizi ayırmadan hepsini biz Türk bayrağı altında, ay yıldız altında birleştiriyoruz. 3 tane şeye bakıyoruz; bir yönü Ankara’ya mı dönük? İki Türk bayrağı altında onurlu bir şekilde yaşıyor mu? Üç vatandaşlık görevini iyi yapıyor mu? Bunu yapıyorsa benim için birinci sınıf ekstra vatandaştır. Bizde ekstra vatandaşımıza, ekstra hizmet yapmayı borç biliriz. İnşallah çabuk bitiririz. Ve çabuk bir şekilde üstünü Arsuz Belediyemizle birlikte yaparız, sizleri de daha huzurlu daha rahat bir ortama kavuştururuz. Ben bu güne kadar vermiş olduğunuz destekten, hayır dualarından gerçekten canı gönülden memnunum. Allah hepinizden razı olsun. Hizmetlerimiz, birlikteliğimiz daim olsun, hepinizi çok seviyorum, allaha emanet olun,” sözlerine yer verdi.
CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, “Hepinizin bildiği üzere altyapı yatırımları, kanalizasyon çalışmaları da bu altyapı yatırımlarından biridir. Belediye başkanları ve belediye idari yönetimleri için çok büyük ve meşakkatli yatırımlardır. Neden çok zor ve meşakkatli yatırımlar? Çünkü dünya kadar parayı yer altına gömüyorsunuz. Bu çalışmalar yapılırken halka adeta eziyet çektiriyorsunuz. Yazın gördüğünüz gibi toz toprak, yağmurlar yağmaya başladıktan sonra çamur, arkasından geçişlerde, ulaşımda problemler ve en son üstünü kapatıyorsunuz. Oradan geçen sürücüler, insanlar, yayalar, o yerin altına ne kadar para gömüldüğünü, ne kadar büyük yatırımlar yapıldığını maalesef göremiyorlar. Biz buraya Arsuz İlçesi, Arsuz Şehri diyoruz ama bu şehirde altyapı namına hiçbir şey yok. Bu yüzden biz bu cefayı hep birlikte çekeceğiz, çekiyoruz da. Fakat bu yatırımlar bittikten sonra da sefasını hep beraber süreceğiz,” dedi.
“Sizleri Daha Çok Dev Projelerle Buluşturacağız”
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “ Yine büyük bir projenin açılışını onurlandırıyorsunuz. Büyükşehir’imiz çalışıyor. Bu projeler sıradan projeler değil. Elli yıllık projelere imza atıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, hizmet aşkıyla dolu. Adamın başka derdi yok. Bir saat kadar önce bir Battı-Çıktı projesinin ilk geçişini yaptık sevgili başkanımızla beraber. Muhteşem bir şey. Böyle büyükşehirlerin, koca koca İstanbul’un, Ankara’nın Battı-Çıktılarına vallahi taş çıkartır. O kadar güzel olmuş. Bunlar böyle az buz paralarla yapılan şeyler değil. Bide böyle üç beş günlük projeler değil. Elli yıl, yüz yıl imzamızı attığımız projeler. Sevgili büyükşehir belediye başkanımıza, bu projelerde emeği geçen herkese ama herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Belen’den buraya kadar Nardüzü, Arsuz yüzyıllardır olmayan kanalizasyon problemini çözdü. Çünkü bu bir ilk. Daha önce uyduruk bile yapan yoktu. Bu ilk kanalizasyon altyapı çalışması da dev bir projedir arkadaşlar, kolay iş değil. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi izleyin. Büyükşehir Belediye Başkanımızı izleyin. Mevcut belediye başkanlarımızı izleyin. Sizleri daha çok dev projelerle buluşturacağız,” şeklinde konuştu.
HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Arsuz Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerinde yapılacak altyapı çalışmaları hakkında teknik bilgiler vererek, “Arsuz, Hatay 1. grup kanalizasyon şebekesi Karaağaç ve Nardüzü mahalleleriyle, Belen kolektör inşaatının ihalesi HATSU Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Bu 56 milyon 456 Bin 120 TL anapara ve KDV dâhil olmak üzere 65 Milyon TL bedel üzerinden sözleşmesi imzalandı, 10.08.2018 tarihinde yer teslimi yapıldı. Nardüzü’nde; Bereket Caddesi, Şehit Er Ali Türkmen Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yunus Emre Caddesi, Hürriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, İsmet İnönü Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi, 75. Yıl Caddesi, Varyant Caddesi. Karaağaç’ta; Atatürk Caddesi, Şehit Bedir Acar Caddesi, Gül Caddesi, Yayla Caddesi, Orta Yol Caddesi, Hacı Bektaşi Veli Caddesi, Fatih Caddesi, Güleryüz Caddesi, Deniz Caddesi, İnönü Caddesi, Yarık Kaya Caddesi, Ahmet Yesevi Caddesi, Şirin Caddesi, Demet Caddesi, Akdeniz Caddesi, 1 Mayıs Caddesi, Nazım Hikmet Caddesi ve Atalar Caddesi. Bu caddelerin tamamında altyapıyı yapıp tamamlayacağız,” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş