Skip Navigation Links

Fikir Kulübü kuruldu..

Kentin ve ülkenin gelişimi konusunda fikir üretmek amacıyla kurulan İskenderun Fikir Kulübü Derneği Yönetimi düzenlediği basın toplantısıyla dernekler

Yaşam   A+a-

Kentin ve ülkenin gelişimi konusunda fikir üretmek amacıyla kurulan İskenderun Fikir Kulübü Derneği Yönetimi düzenlediği basın toplantısıyla dernekleri ile yapmak istediklerini kamuoyuna açıkladı.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde bir araya gelen Fikir Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Cahit Top, Erol Aygen, ve Hüsamettin Tacettin amaçları ile dernekçe sürdürülecek çalışmalar hakkında bilgi aktardılar. Derneklerinin merkezinin İskenderun olduğunu ifade eden Fikir Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Hüsamettin Tacettin demokratik laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri, ülke bütünlüğü ve ulusun birliği, temel değerleri ışığında ülke ve dünya barış, demokrasinin güçlendirilmesine katkı vereceklerini söyledi.
İskenderun’u her konuda, her mevzuda sahiplenmek maksadıyla bir kulüp kurduklarının altını çizen Fikir Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hüsamettin Tacettin “Kuruluşumuzu tamamladık kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.
Tacettin, İhmal edilen, şimdiye kadar sahiplenilmeyen İskenderun’u sahiplenmek amacıyla kurdukları Fikir Kulübünün, kaybolan haklarını iadesini temin etmek, layık olduğu yere getirmek, geri kalmışlığı içine sindiremeyenlerle el ele vermek suretiyle her türlü fikir üreticilerine, beyine açık bir kulüp halinde faaliyete girdirdiklerini kaydetti.
Beyinsel üretimiyle İskenderun’a yararı için herkesi kulüpleriyle işbirliği, elbirliği üye olmaya çağıran Tacettin, “Mesela İskenderun’da vaktiyle birçok kurum ve kuruluş alıp götürüldü başka yerlere. İskenderun büyümesi gerekirken küçüldü. Mesela Ula gemisinin batırılışından, amonosların göğsündeki o güzel görünüm yara alırken, bundan rahatsız olanlardan, denizin doldurularak, şehrin denizden uzaklaştırılmasından, İskenderun’un il olamamasından, şikâyetçi olanlar, rahatsızlık duyan herkesi yanımıza çağırıyoruz” diye konuştu
Üyelerin toplum, içindeki çalışmalarında mesleki, toplumsal, eğitsel ve kültürel gelişmeler için gerekli bilim, teknik, eğitim, sanat, folklor, spor ve kültür konularında araştırmalar yapacakların sözlerine ekleyen Tacettin çalışma alanları açmak, yarışmalar düzenlemek, için dernek bünyesinde çeşitli kollar kuracaklarını kaydetti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet