Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İşçi Sınıfı Borçlu Değil Tersine İşçi Sınıfı Alacaklıdır

Arsuz Belediyesi’nde “Sözleşme Ön Bilgilendirme” Toplantısı Gerçekleştirildi

İşçi Sınıfı Borçlu Değil Tersine İşçi Sınıfı Alacaklıdır

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediyesi bünyesinde çalışan, taşerondan kadroya giren şirket işçilerinin “Sözleşme Ön Bilgilendirme” toplantısına katıldı.
Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı-MYK Üyesi Yıldırım Kaya, Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Genel İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek katıldı.
Belediyeye bağlı Arsuz İmar Limited Şirketine bağlı kadrolu işçilerin Genel İş Sendikasına üye olduğu belirterek sözlerine başlayan Başkan Culha, “ Bu üye yapılanmasının ve sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum. Biz “Emek En Yüce Değerdir”, sloganını atan bir partinin belediyesiyiz. Bizlerde emek eksenini, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün hayatın her alanında örgütlü bir yapıyı destekleyen zihniyeti savunmaktayız. Biz gerek memur sendikasında, gerekse işçi sendikasında sendikayla yaptığımız sözleşmelerde sürekli işçimizin haklarını koruyan, işçimizin yaşam standardını dikkate alan bir zihniyetle hareket ettik. Hali hazırda en yüksek maaşı alan belediye personeli konumundayız. Eskiden taşeron işçisi diye tabir edilen arkadaşlarımız, 6 ayda bir değişiyordu, biz göreve geldiğimiz günden beri hiçbir arkadaşımızı çıkartmadık. İhtiyaç temelinde aksine arttırdık. Biz göreve geldiğimizde asgari ücret 950 liraydı, biz onun üstünde bir ücret veriyorduk. Hatta Sayın Genel Başkanımızın asgari ücret 1500 lira olmalı diye telaffuz ettiği tarihlerde, biz personelimize 1500 lirayı zaten veriyorduk. Sonuç itibarı ile biz işçi haklarını savunan, emekçiyi savunan, emeği savunan bir zihniyetle hareket ediyoruz. Çünkü Arsuz Belediyesi kısa süre içerisinde çok ciddi bir mesafe aldı. Dayanışma içerisinde yapılan bir ekip çalışması sayesinde biz bu başarıyı sağladık. Bu şekilde dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz, ekip ruhuyla devam edeceğiz. Ben şimdiden bu üyeliği ve çok kısa süre içerisinde gelecek sözleşmeyi kutluyorum,” ifadelerini kullandı.
“İşçi Sınıfı Borçlu Değil Tersine İşçi Sınıfı Alacaklıdır”
“Demokrasi işçinin ekmeğidir” diyerek sözlerine başlayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “ Çünkü biliyoruz ki demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz, emeğin haklarının olmadığı yerde de demokrasi olmaz. O yüzden biz DİSK olarak bu ülkenin tüm demokrasi birikimini ortadan kaldırarak ülkeyi adım adım bir tek adam rejimine sürüklemeye çalışan, başkanlık sistemi adı altında tüm yetkileri tek kişide toplayarak bizlerin, işçilerin, emekçilerin katılım kanallarını tümüyle ortadan kaldıran bu yönetim anlayışına karşı da demokrasi mücadelesi vermek, adalet mücadelesi vermek bizim en önemli görevimiz. Yıllardır nimeti bizimle paylaşmayanlar, şimdi külfeti bizimle paylaşmaya çalışıyorlar. Biz DİSK olarak çok açık bir şekilde söylüyoruz, her gün evimize gelen ekmeğin daha da küçülmesine yol açan, her gün cebimizdeki paranın daha da değersizleşmesine yol açan bu ekonomik krizi biz yaratmadık. İşçi sınıfı borçlu değil tersine işçi sınıfı alacaklıdır. Yıllardır ürettiğimiz milli gelirden payımızı almadığımız için alacaklıyız. Yıllardır bu ülkede alnımızın teri ile çalışıyoruz, ürettiğimiz değerden paramızı almadığımız için biz borçlu değiliz. Biz alacaklıyız. Bu krizin bedelinin de bizlere, işçilere, emekçilere ödetilmesine karşı, faturanın bize kesilmesine karşı da sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Ben tekrardan Genel İş Sendikasına, DİSK ailesine hoş geldiniz diyorum, hayırlı uğurlu olsun diyorum,” şeklinde konuştu.
 
Sözlerine 5 Ekim dünya öğretmenler günü münasebetiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Yıldırım Kaya, “ DİSK sadece kendi alanında değil, Türkiye’de kamu çalışanlarının da fiili ve meşru mücadelesinin önder bir örgütüdür. Hiçbir patron, hiçbir anne, hiçbir baba kendi hâkimiyetini kolay kolay teslim edemez. Nasıl ki bir anne bir baba çocuğunun taleplerini çocuğunun ısrarı sonucu yerine getiriyorsa, bir işverende ne kadar devrimci olursa olsun, ne kadar emekten yana olursa olsun, mutlaka ve mutlaka döner kendi kurumunu kendi yapısını korumaya çalışır. Emeklerinizi terk ederek, birikimlerinizi terk ederek kadromsu bir yola girmenizde doğru değil. Ankara’daki saltanata son verdiğimizde, işte o zaman işçinin, emekçinin, halkın iktidarı kurulduğunda gerçek hakkınız ne ise bunları alacaksınız. Bunun bir tek yolu var sizin bu güne kadar yürüttüğünüz onurlu mücadeleye devam etmeniz gerekiyor,” diyerek düşüncelerini belirtti.
Genel İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, “Tarafların görüşü alınmadan ve 2 Nisan 2018 tarihi itibarı ile bu süreç tamamlandı. Ve taşerondaki bütün işçiler belediye işçilerine aktarıldı. Bizim bu düzenlemeye itirazlarımız var. Birden çok itirazımız var. Birincisi belediye şirketlerine aktarılan işçi kardeşlerim kadrolu sayılmadı. Biz bütün belediye şirketlerine aktarılan işçi arkadaşlara tam kadro istiyoruz. Ve bu konudaki mücadelemiz devam edecektir. Bizler belediye şirket işçilerine devlet idamesi istiyoruz. Genel iş sendikasına hoş geldiniz diyor, hepinize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, “Sizin üyeliklerinizi tamamladık. Üyelikler tamamlandıktan sonra, yasa gereği toplu sözleşme yapabilmemiz için bakanlığın bize yetki vermesi gerekiyor. Biz yetki için çalışmalarımızı hızlıca başlattık. Hızlandıracağız. yakın bir zaman içerisinde bu bize gelecek. Yetki gelir gelmez belediyemizle toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağız. Yani bir oturumda toplu sözleşmeyi yapıp çıkacağız,” sözlerine yer verdi. Toplantının ardından katılımcılara çiçek takdim edilerek, toplu fotoğraf çekildi.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş