Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay-Kırıkhan'da Zabıtadan Fiyat Denetimi

Kırıkhan Belediyesi, dolar kuru artışı sonrasında ortaya çıkan haksız fiyat artışlarına yönelik denetleme çalışmaları başlattı.

Hatay-Kırıkhan'da Zabıtadan Fiyat Denetimi

Yerel   A+a-

Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen fiyat artışına giden market ve işyerlerine yönelik sıkı denetimler yapıyor.
 
Son aylarda vatandaşların haksız fiyat artışlarına yönelik tepki ve şikayetleri üzerine çalışmalarını sıklaştıran zabıta ekipleri, özellikle günlük tüketimi yoğun olan temel tüketim ve diğer ürün satışları yapan işletmeleri denetleyerek, bu ürünlerin geçmişe ve bugüne ait fiyatlandırılmasını kontrol ediyor.
 
Piyasa şartları dışında davranan işyerleri hakkında tutanak tutan ve ceza kesen Kırıkhan Belediyesi Zabıta ekipleri, denetimlerde esnafların ruhsat belgelerini ve satılan ürünlerin sağlık acısından uygunluğunu da kontrol ediyor.
 
Zabıta Müdürü Ahmet Mazlum ve ilçe zabıta ekipleriyle birlikte gerçekleştiren denetimlerde hem tüketicilerin hem de dürüst esnafın ve tüccarın haksız rekabet eden fırsatçılara karşı korunması amaçlanıyor. Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada Denetimlerin artarak devam edeceği ifade edildi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar