Skip Navigation Links

Eğitim Şehitlerinin İsmi Ölümsüzleşti

Van'da Eğitime Hayatını Adayan Kahraman Öğretmenler İskenderun'da Ölümsüzleştiler

Gündem   A+a-

 
Van’da Eğitime Hayatını Adayan Kahraman Öğretmenler İskenderun’da Ölümsüzleştiler
Van depreminde hayatını eğitime adayan 65 eğitim şehidinin ismi, İskenderun Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’nin bahçesinde minik eller tarafından oluşturulan hatıra ormanında yaşatılacak.
İskenderun Beş Temmuz İlköğretim Okulu 3-B sınıfı öğrencileri, kendilerini geleceğe hazırlayan öğretmenleri unutmayarak adlarını sonsuza dek yaşatmak için Hatıra Ormanı oluşturdular. Öğretmenleri Semra Demir önderliğinde üniversiteye toplu bir şekilde gelen öğrenciler ilk olarak İskenderun Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Ertuğrul Baltacıoğlu’nu ziyaret ettiler.
Dekan Baltacıoğlu öğrencilere: “Çocuklar belki ilerde sizler bu üniversitenin öğrencisi olacaksınız. İşte o zaman bu ağaçlara bakıp “Ben diktim” diyerek gururlanacaksınız.”dedi.Dekana öğrenciler çiçek takdim ettiler.
Öğrenciler daha sonra öğretmenleri nezaretinde tek tek fidanları diktiler. Üzerlerinde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimlerinin yer aldığı fidanlar doğayla buluşturulurken, bu anı da çekilen fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirdiler. Daha sonra öğrenci velilerinin evlerinde hazırlayıp getirdikleri börek, pasta ve kekler basın mensuplarıyla ziyaretçilere ikram edildi.
Beş Temmuz İlk Öğretim Okulu 3-B sınıfı öğrencileri bu etkinliği düzenleyen öğretmenleri Semra Demir’e, etkinliğe katkı sunan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya’ya, İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şehmus Aslan’a, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu’ya, MKÜ İskenderun Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Ertuğrul Baltacığlu’na, kendilerini yalnız bırakmayan basın mensupları Güney T V’den Yılmaz Akpınar, Mustafa Topal, Mega TV’den Ömer Soylu, Neslihan Kalı ,Söz Gazetesi’nden Kertin Tabaş’a teşekkürlerini sundular. Öğrenciler bu etkinlikleriyle eğitim şehidi öğretmenlerin ailelerine adeta şu mesajı ilettiler:
Sakın üzülmeyin, kahraman öğretmenlerimiz ölmedi, onlar tüm zaman ve mekanlarda isimlerini ebedileştirdiler. Daha önce Van’da öğretmendiler şimdi ilelebet Türkiye’nin öğretmenleri oldular. İsimleri dünyanın her yerinde altın harflerle yazılmayı hak ediyor. Onlarla gurur duyun, çünkü Türkiye onlarla gurur duyuyor…
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet