Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu fırsatı iyi değerlendirin!!!

Karikatürist Kamil Masaracı, İskenderun Belediyesi Kadın, Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi'nde karikatür kursuna katılan öğrencileriyle bir araya geldi

Yaşam   A+a-


 
 
Karikatürist Kamil Masaracı, İskenderun Belediyesi Kadın, Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi’nde karikatür kursuna katılan öğrencileriyle bir araya geldi ve İskenderunlu gençlere seslendi: “Bu fırsatı iyi değerlendirin”
Etkinliğin ikinci gününde, öğrenci ve velileriyle söyleşiye katılan Kamil Masaracı’ya televizyon sunucusu Başak İkiz de eşlik etti. Etkinliklere, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, çocuklar ve aileleri katıldı.
Karikatürist Kamil Masaracı, Cumartesi günü çocuklarla atölye çalışmasını yaptı ve çocuklarla tek tek ilgilendi.
Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek de, öğrencilerin çalışmasını ilgiyle izledi.
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı, karikatürün çocuklarda sorgulama yeteneğini ve zeka pırıltısını daha çok gün yüzüne çıkardığını belirtti.
Başkan Civelek şöyle konuştu: “Karikatür çizmek çocuklarda espri anlayışını yükseltiyor. Çizgilerle doğaçlama yapıyor ve kendilerinden bir şeyler katıyorlar. Anlatmak istediklerini çizgiyle anlatıyorlar. Son derece düzgün çizgiler yapıyorlar. Zamanla daha çok ilerleyecekler. Bu çalışmamız sürecek” dedi.
Satranç, tiyatro, spor, caz müziği dinletisi gibi pek çok etkinlikler düzenlendiğini anımsatan Başkan, buz pateni ve tenis kortu yapımının sürdüğünü söyledi.
Başkan, İskenderun 1. Sinema Günleri ve klasik müzik dinletisi düzenleneceğini belirtti.
‘Böyle bir merkeziniz olduğu için şanslısınız’
Kendisinin karikatür çizmeye 17 yaşında ve geç başladığını anlatan Karikatürist Kamil Masaracı, “Böyle bir ortamda çocuklar ben bu işi yapabilirim diyecek. Böyle bir merkeziniz olduğu için çok şanslısınız. Keşke bizim zamanımızda da böyle Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi olsaydı. Sadece karikatür kursu değil, burada pek çok alanda kurslar veriliyor. Bu fırsatı iyi değerlendirin” dedi.
Mizahı insanın kendi içinde yaşayabileceğini ifade eden Kamil Masaracı, “Geleneksel mizah anlayışımız var. Mizah güçlü olana karşı muhalif yapısıyla her zaman olacaktır. İnsan canı sıkılınca hiçbir şey yapmak istemez. Bir tek karikatür çizmek ister. Karikatür çizmek insanı rahatlatır. Düşüncemizi çizimle anlatıyoruz. Birlikte aynı duyguyu paylaşabilir, ince ince alay edebilirsiniz. Çizdikçe farklı gözle bakıyor ve rahatlıyorsunuz. Bir karikatürle dünyayı güldürebilirsiniz. Çizdiğinizin binlerce kişiyi güldürmesi hoşuna gitmez mi?” diye konuştu.
Sunucu Başak İkiz, Kamil Masaracı’nın yazdığı mizahi haberleri okudu ve konuklarla diyaloğa girerek, yorumlattı.
Kamil Masaracı ve Başak İkiz, etkinlikte çocukların ve ailelerin sorularını yanıtladı.
Program bitiminde Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Kamil Masaracı ve Başak İkiz’e plaket ve İskenderun resimlerinden oluşan albüm verdi.
Konuklar, Kamil Masaracı’nın karikatür sergisini de gezdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar