Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“İşçi Çıkarmak Akıllıca Bir Çözüm Değil”

“Bu Dönem Kar Elde Etme Değil, Ayakta Kalma Dönemidir”

“İşçi Çıkarmak Akıllıca Bir Çözüm Değil”

Ekonomi   A+a-

ANKARA- Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Çelik-İş Sendikasının Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Her ekonomik sıkıntıda işverenler, hemen gözünü işçiye dikiyor. Bu zor günlerde, işçi çıkarmak akıllıca bir çözüm olmadığı gibi, bu sıkıntılı günleri daha fazla körükleyecek, çalışma barışını bozacak bir hamledir. Gün daha fazla üretim, daha fazla çalışma ve ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayan işçiye sahip çıkma günüdür” dedi.
Genel Başkan Değirmenci, döviz fiyatlarındaki artışa paralel olarak, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntıların neden olduğu işten çıkarmalara yönelik olarak yazılı bir açıklama yaptı. Özellikle metal sektöründe hammadde ve diğer giderlerden kesinti yapamayan işverenlerin işçi çıkarmak için fırsat kollamasının yanlış olduğunu kaydeden Değirmenci, “Ekonomik istikrarın en üst seviyede olduğu dönemlerde işçilerin ciddi fedakarlıkları ve azmiyle büyük kazançlar elde eden işverenler, bugün bu işçileri işten çıkarmak için hesaplar yapmaktadır. Bu dönem, kar elde etme değil, ayakta kalma dönemidir. En azından bu zorlu süreç atlatılana kadar, işçiler çarkları döndürmeye devam etmeli, işverenler işçisine sahip çıkmalıdır. Bugüne kadar fedakarlığı biz işçiler yaptık. Fedakarlık sırası işverenlere geçmiştir” ifadelerini kullandı.
“Hükümetimiz İşçiyi Doğrudan Koruyan Önlemler Almalıdır”
Türkiye ekonomisi üzerinde operasyon yapıldığına da dikkat çeken Değirmenci, “Devletimiz, sergilenen her türlü oyuna karşı gerekli hamleleri bir bir hayata geçiriyor. İnanıyorum ki, en kısa zamanda ülkemizde ekonomik veriler normale dönecektir. Bu sıkıntılı günler ilelebet böyle devam edecek değil. Bugüne kadar her türlü saldırıdan güçlenerek çıkmasını bilen ülkemiz, bu ekonomik savaştan da alnının akıyla çıkacaktır. Bu süreçte, hükümetimizden, doğrudan işçiyi koruyan tedbirleri almasını da bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar