Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Süslü Kadınlar Yine Pedal Çevirdi

Süslü Kadınlar Bisiklet Turunda Buluştu

Süslü Kadınlar Yine Pedal ÇevirdiWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay’da gönüllü kadınlar, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 23 Eylül Pazar günü ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda buluştu.
‘Otomobilsiz Kentler Günü’ kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen bisiklet turunda; renkli kıyafetlerini giyip, balon, çiçek ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen kadınlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp bisiklet sürdü. ‘Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu’ sloganıyla yola çıkan gönüllü kadınlar, amaçlarının trafikte kadınların, bisikletin ve kadın bisikletlilerin bulunduğuna, günlük kıyafetle de bisiklete binilebileceğine dikkat çekerek farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.
 
Etkinliğin sonunda Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Hatay Temsilcisi Nidal Yıldız, yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını göstermek istediklerinin altını çizerek, "Bisiklet kent yaşamının bir parçasıdır. Bu yüzden de süslü renkli eğlenceli bir şekilde dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda kadın bisikletlilere de dikkat çekmek istiyoruz. Geleneksel hale gelen etkinliğimizi düzenlemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
 
Program, Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen mini konser ve dans gösterileri ile sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Süslü Kadınlar Yine Pedal Çevirdi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar