Skip Navigation Links

Dörtyol'da 7,4 Şiddetinde Deprem !

'Türkiye'nin İlk 3 Boyutlu G-Force Mobil Deprem Simülatörü Tırı' dün Dörtyol'a gelerek saat 12.00 ile 21.00 saatleri arasında başta okul öğrencileri o

Yaşam   A+a-

 
Dörtyol’da 7,4 Şiddetinde Deprem !
 
 
Türkiye’nin kendi alanlarında en güvenilir kurumları olan Aksigorta ve AKUT’un, “Afet ve sigorta bilincini arttırmak amacıyla” başlattığı “Hayata Devam Türkiye” sosyal sorumluluk projesi II. Etabı kapsamında 5 Nisan’da Taksim Meydanı’ndan yola çıkan “Türkiye’nin İlk 3 Boyutlu G-Force Mobil Deprem Simülatörü Tırı” Dörtyol’a geldi. 10 Mayıs – 12 Mayıs 2011 tarihleri arasında Hatay’ın ilçelerini gezecek.
“Türkiye’nin İlk 3 Boyutlu G-Force Mobil Deprem Simülatörü Tırı” dün Dörtyol’a gelerek saat 12.00 ile 21.00 saatleri arasında başta okul öğrencileri olmak üzere Dörtyollulara 7,4 şiddetinde yaşanacak bir depremi simüle ettiler.
Mobil Deprem simülatöründe düzenlenen iki ayrı bölümde güvenli ve güvensiz odalarda 7,4 şiddetindeki bir depremde yaşanabilecek felaket anları 45 saniye süreyle simüle edilirken, vatandaşların bu kontrollü deprem simülasyonunda bile aşırı tepki verdikleri gözlendi.
Ak Sigorta Dörtyol Acentesi Akkoyunlu Sigorta personelinin de katıldığı simülasyon sonrasında bir açıklama yapan Pekin Yıldırım; “Aksigorta ve Akut’un ortaklaşa yürüttüğü ‘Hayata Devam Türkiye’ projesi kapsamında halkımıza deprem, yangın ve sel basması konularında kapsamlı ve uygulamalı olarak bilgiler verilmekte. Bugün bu konularda İlçemiz Mehmet Akif İlköğretim Okulumuzda öğrencilere yönelik olarak bir de seminer gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra burada öğrencilerimize ve hemşerilerimize mobil araçta deprem anında yaşananlar simülasyon olarak gösterilmekte. Bizim Ak Sigorta Akkoyunlu Aracılık Hizmetleri olarak tüm hemşerilerimize tavsiyemiz evlerindeki eşyaları sabitlemeleri. Bu sayede deprem anında can ve mal güvenliğiniz sağlanmış olacaktır” dedi.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay),
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet