Skip Navigation Links

Mahkeme kararına balıkçılar tepki gösterdi

İspanya hükümeti ve geminin bağlı bulunduğu LEFARGE ve DRAGADOS şirketleri aleyhine açtıkları tazminat davası reddedildi.

Yaşam   A+a-

İskenderun körfezinde 6 Eylül 2004 tarihinde batan İspanyol bandıralı iki bin 200 ton Toksik atık yüküyle batan Ulla gemisi’nin kendilerini zarar uğrattığı gerekçesiyle İspanya Devleti ve Gemi acentesi sahiplerinin aleyhine açılan tazminat davasında mahkemenin davacıların balıkçı esnafı olmadıklarına hükmederek davaya ret kararı vermesi balıkçı esnafını adeta şoka uğrattı.
İskenderun Körfezinde 6 eylül 2004 tarihinde içerisinde iki bin 200 toksik atık yükü ile batan İspanyol bandıralı MW Ulla Gemisinin batışının ardından körfezde balıkçılık yapan iki yüzü aşkın esnafın, İspanya hükümeti ve geminin bağlı bulunduğu LEFARGE ve DRAGADOS şirketleri aleyhine açtıkları tazminat davası reddedildi.
İskenderun 1. Asliye hukuk mahkemesi tarafından verilen red kararına tepki gösteren Balıkçılar, Avukat Maruf Kaymaz ile birlikte Balıkçı barınağındaki Balık pazarında balıkçı olduklarını ispatladılar.
İskenderunlu balıkçılar adına konuşma yapan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Enver Şekerlisoy, “Bizler Ulla gemisi battıktan sonra yaşadığımız sıkıntı ve olumsuzluklar yüzünden çok zor anlar yaşadık. Çevre Bakanımız bile balıkçılar haklarını aramak için dava açabilir dediler. Bizde dava açtık ancak mahkeme balıkçı olmadığımıza karar verdi. Biz burada domates satmıyoruz balık satıyoruz. Mağduruz” diyerek tepkilerini şöyle dile getirdi.
Avukat Maruf Kaymaz’da yaptığı konuşmasında, Balıkçıların haklarının sonuna kadar ayıracaklarını, gerekirse AHİM’e kadar gideceklerini, bu davanın Yargıtay’dan geri döneceğini ve temyize gideceklerini söyledi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet