Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dönüşüm Projeleri Kapsamında Araç Alım İşlemleri Devam Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanındaki mevcut toplu taşıma sisteminde eksikliklerin tespiti ve tamamlanması amacıyla,

Dönüşüm Projeleri Kapsamında Araç Alım İşlemleri Devam EdiyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Ulaşım Ana Planı çerçevesinde Toplu Taşıma Rehabilitasyon ve Hat Optimizasyon dönüşüm projelerini uygulamaya geçiriyor.
Üniversite-Serinyol Bölgesinde hat optimizasyon çalışmaları kapsamında Serinyol, Zülüflühan, Alahan, Anayazı, Dikmece, Karaali, Ovakent, Tahtaköprü, Arpahan ve Büyük Dalyan mahallelerinde toplu taşıma faaliyeti gösteren araçlar için hazırlanan ve uygulamaya geçilen Dönüşüm Projesinde dönüşüm araçları alınmaya başlandı.
Üniversite-Serinyol Bölgesinde proje kapsamında araç sayılarının düzenlemesini ve araçların merkeze girişlerini sağlayan HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı, güzergah düzenlemelerini de yaparak aktarma hatlar oluşturdu. Dönüşüm çalışmaları kapsamında bölgede toplu taşıma hizmeti alamayan noktalara da HBB tarafından ulaşım imkânı sağlandı.
BELEN TOPLU TAŞIMA DÖNÜŞÜMLERİ İÇİN HAZIRLIKLAR YAPILIYOR
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanını kaliteli ulaşım ağıyla donatmak adına başlatılan Ulaşım Ana Planı çalışmasının bir sonraki adımında Belen ilçesi yer aldı.
Belen ilçesinde toplu taşıma faaliyeti gösteren toplu taşıma araçları için hazırlanan ve uygulamaya geçilen Dönüşüm Projesinde, ilgili esnaflar ile görüşen HBB yetkilileri projenin startını vererek dönüşüm araçları alınmaya başlandı.
ANTAKYA DEFNE MERKEZ BÖLGELERİ DE DÖNÜŞÜME KATILDI
Antakya - Defne Merkez Bölgesinde yer alan Antakya merkez mahalleleri, Narlıca, Ekinci, Karlısu, Saraykent, Sanayi, Baltacık, Çekmece, Maşuklu mahallelerinde toplu taşıma faaliyeti gösteren toplu taşıma araçları için hazırlanan ve uygulamaya geçirilen Dönüşüm Projesinde ilgili esnaflarla istişare de bulunan HBB, çalışmalarının hemen ardından esnafın da desteğiyle dönüşüm sürecini hızlandırarak araçları almaya başladı.
Bölgede dönüşüm araçlarının ruhsat/çalışma izin belgesi işlemlerinin tamamlanması ile proje tam olarak uygulamaya geçecek. Vatandaşların toplu taşıma taleplerinin hızlı, ekonomik ve konforlu bir şekilde karşılanması adına HBB tarafından yapılan bu projede yasal düzenlemeler gereği engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz olarak ulaşım hizmetlerinden yararlanma haklarını kullanabilecek.
HBB’nin başlattığı dönüşüm projesi kapsamında kurulan yeni toplu taşıma sistemi ile vatandaşlara hakkettikleri konforlu, güvenli ve modern araçlarla düzenli bir şekilde sabah 7den gece 12’ye kadar toplu taşıma hizmeti verilecek.
 
 
 
 
 
 
Dönüşüm Projeleri Kapsamında Araç Alım İşlemleri Devam Ediyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar