Skip Navigation Links

Tıp Fakültesi Öğrencileri Sunumları Ve Posterleriyle Yarıştı

Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü) Tıp Fakültesi Öğrencileri Sunumları Ve Posterleriyle Yarıştı

Dünya   A+a-

 
 
Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü) Tıp Fakültesi Öğrencileri Sunumları Ve Posterleriyle Yarıştı
 
Mkü Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Geleneksel I. Bilim Etkinliği (Möbe) Sempozyumu
MKÜ öğrencilerinin eğitimlerinin ilk yıllarından itibaren bilimsel etkinliklere yönlendirilmesi amacıyla Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından Tayfur Ata Sökmen Yerleşkesi Atatürk Konferans Salonu'nda “I. Mezuniyet Öncesi Bilimsel Etkinlikler Sempozyumu” düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Sadık Büyükbaş yaptı.
Prof. Dr. Sadık Büyükbaş, tıp fakültelerindeki öğrencilerin bilimsel çalışma ve düşünebilme yetisini ortaya çıkarabilmek, onlara takım becerisi kazandırmak gibi amaçlarla düzenli olarak gerçekleştirilen bilgi şölenlerinin, gençlerin sosyal yönlerinin gelişmesini sağlamanın yanı sıra üniversitelerin ve kentlerin ulusal platformlarda tanıtımına katkıda bulunmasını da hedeflediğini belirterek, öğrencileri tarafından sempozyumun düzenlenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Dekan Büyükbaş, üniversite öğretim üyelerinin bilgi ve tecrübelerini herhangi bir beklenti içine girmeden “Bilimsel Birlikteliği” temel alarak öğrencileriyle paylaşmalarını çok önemsediklerini, bu amaçla düzenlenen sempozyumun eğitim-öğretim yılının başından itibaren ders programına entegre edilerek her yıl yapılmasını planladıklarını açıkladı.
Fakülte öğretim üyeleri danışmanlığında, geniş öğrenci ve öğretim üyesi katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin hazırladıkları bilimsel araştırmaların sunumları gerçekleştirildi.
Programın ilk oturumuna konuşmacı olarak katılan Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Canan “Kaos, Karmaşıklık Bilimi ve Tabiatın Desenleri” konulu bir konferans verdi.
Doç. Dr. Sinan Canan hemen hemen çeyrek asırdır bilim dünyasının gündeminde olan ve doğadaki karmaşık biçim ve süreçleri gittikçe daha iyi anlamamıza yardımcı olan Fraktal Geometri biliminin Nil nehrinin yükselip alçalma döngülerinden kalp atışlarımız arasındaki bağlantıya, deniz kabuklularının biçimlerinden nehirlerin gelgitlerine, borsadan hava girdaplarına, veri nakil hatlarındaki gürültüden hava durumu değişkenliklerine kadar şimdiye kadar birbiriyle ilgisiz gördüğümüz birçok olayın ortak bazı mekanizmalarla yürüdüğünü açıkladı.
 
 
Fraktal Geometrinin bizleri daha büyük ölçekli, daha farklı gözlem ve izleme yöntemlerine dayanan yeni bir bilgi edinme sistemini oluşturmak üzere zorladığını ifade eden Öğretim Üyesi Canan, tıp öğrencilerinin olaylara bakış açısında yeni gelişen bu bilimden yararlanıp bilimsel araçların ve paradigmaların zorladığı bakış açılarını kırarak yeni yollar keşfetmesi ve bilimsel düşüncelerde büyük bir değişim gerçekleştirmesi için çabalaması gerektiğini söyledi.
Yaklaşık 50 öğretim üyesi ve 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 4 oturumluk sempozyumda, öğrenciler 16 sunum yaptı ve hazırladıkları posterleri sergiledi. Sıra hazırlanan sunumlar ve sunumların özet şekilde görselleştirildiği posterlerin ödüllerinden dereceye girenleri belirlemeye geldiğinde tatlı bir rekabet yaşandı. Jüri, sunumlar ve sergilenen posterler arasında dereceye girenleri seçmekte oldukça zorlandıklarını, ödül alamayan sunum ve posterlerin diğerlerinden daha az değerli olmadığını, öğrencilerin çalışmalarının her birinin ayrı ayrı takdire şayan olduğunu vurguladı.
Renkli görüntülere sahne olan ödül töreninde “En İyi Poster İçeriği” ödülü Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Arslan ve öğrencilerinin “Günümüz Hekimleri Tıp Etiğinin Neresinde?” konulu posterine verilirken, “En İyi Sözlü Sunum” ödülü “MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji Polikliniğine Başvuran Diyabetik Hastaların Biyokimyasal Parametrelerinin Değerlendirilmesi” konulu sunumlarıyla Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İhsan Üstün ve öğrencilerine gitti.
“En İyi Tasarım” konusunda ödüle “Stem Cell’le Bağlan Hayata” Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Nacar ve öğrencileri layık görülürken, “En İyi Emek” ödülünü Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Baltaş ve 5 adet poster hazırlayan öğrencileri kazandı.
Etkinlik sonrasında stantları gezerek posterleri dikkatlice inceleyen Dekan Büyükbaş’a öğrenciler de MKÜ Tıp Fakültesi’nin mezuniyet öncesi ilk sempozyumunda görev almış ve çalışmalarını sergileme imkânı bulmuş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Kongrenin ertesi gününde Yayladağı Belediye Başkanı tarafından kahvaltıya davet edilen öğretim üyeleri ve öğrenciler, kahvaltının ardından Yayladağı Piknik Alanı’nda sazlı, davullu, zurnalı samimi piknik ortamı ile doğanın tadını çıkarırken yılın sıkıntılarını da üzerlerinden attılar.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet