Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE, KOSGEB - KOBİGEL Programı’na Ev Sahipliği Yapıyor

KOSGEB, KOBİ-Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında;

İSTE, KOSGEB - KOBİGEL Programı’na Ev Sahipliği Yapıyor

Eğitim   A+a-

Yenilikçi-Girişimci KOBİ’lerin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler) Projeleri 10-19 Eylül ve 24-25 Eylül tarihleri arasında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda değerlendiriliyor.
KOSGEB’in KOBİ’lere yönelik bir destek programı olan KOBİGEL Gelişim Destek Programı kapsamında, 24 Nisan-22 Haziran tarihli 2018 – 01 sayılı proje teklif çağrısı için sunulan projelerin değerlendirmesi, İSTE’de, İSTE’nin konularında uzman öğretim üyelerinden oluşan hakem heyeti tarafından yapılıyor. 2018 – 01 sayılı proje teklif çağrısının genel amacı, illerde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörleri ve yazılım sektörlerindeki KOBİ’lerin rekabet gücünün geliştirilmesi. Çağrı başlıklarına uygun projeleri olan uygun girişimci KOBİ’ler başvurularını yapıyor ve ilk aşamada sunulmaya değer bulunan projeler için daha sonra hakem heyeti önünde sunumlar yapılıyor. Kabul edilen projelere %60’a varan oranlarda olmak üzere KOSGEB tarafından destek sağlanıyor. Üç aşamada değerlendirilen projelerin değerlendirilmesi tamamlandıktan sonra, firmalara sonuçlar bildiriliyor ve kabul edilen projelerin destek süreci başlıyor. KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI projeleri hakkındaki değerlendirmeler nihai karar verilmek üzere KOSGEB Başkanlığı’na yönlendiriliyor.
Konu hakkında bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; İSTE olarak Üniversite-Kamu-Sanayi ve İşbirliği’nin en güzel örneklerinden birini daha verdiklerini belirterek, “İSTE olarak, oluşturduğumuz TEKNOVERİSTE vizyonu çerçevesinde Üniversite-İş Dünyası İşbirliği’ni her bakımdan önceliyoruz. KOBİ’ler ekonomimizin en önemli dinamikleri, kılcalları ve olmazsa olmazlarıdır. KOBİ’lerde Ar-Ge kültürünün zenginleştirilmesi ve yenilikçilik kapasitesinin artırılması için elimizdeki tüm imkânları kullanarak her türlü desteği veriyoruz, paydaşlarımız için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu proje kapsamında da, organizasyonun yapılmasında büyük emeği olan ve aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) Hatay İl Temsilciliği görevini de yürüten İSTE Rektör Danışmanı ve İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu’na, İSTE-TTO’ya ve değerlendirici öğretim üyelerimize ve elbette nitelikli işbirliği tekliflerimizi destekleyen KOSGEB Hatay ve Kahramanmaraş İl Müdürlerimiz Hayrettin Çevik ve Gülden Uslu’ya çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş