Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO Personellerine İLK YARDIM Eğitimi verildi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası personellerine yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor.

İTSO Personellerine İLK YARDIM Eğitimi verildi

Ekonomi   A+a-

 İnsan hayatında en önemli konuların başında gelen olası bir afet, trafik kazası, yangın, elektrik çarpmaları, iş kazaları başta olmak üzere bir kazalarda mağdurlara yapılacak ilk yardım ile ilgili İTSO personeline sine vizyon destekli bilgiler verildi.
İTSO personellerine, İlk ve Acil Yardım Uzmanı İş yeri Hekimi Uzm.Dr. Aydın Deniz Karataş tarafından eğitim verildi.
İlk ve Acil Yardım Uzmanı İş yeri Hekimi Uzm.Dr. Aydın Deniz Karataş, olası kazalarda olay yerinde bulunan kişilerin sağlık ekipleri gelmeden önce yapılması gereken pratik ve aynı zamanda hayat kurtaracak konulara dikkat çekti. Trafik kazaları, kırık çıkıklar, yanıklar, boğulmalar, yangınlar, kalp masajları gibi konulara değinen Karataş, “Basit yöntemlerle zamanında yapılacak müdahaleler hastanın hayatını kurtarabilir. Kalp masajı, suni teneffüs, hastanın yerde yatay vaziyetten yan duruma getirilmesi, vücudunda kırık oluşan kişinin hareket ettirilmemesi gibi konular ilk yardım ekibi gelmeden zamanında ve doğru uygulandığında hastanın hayatını kurtarabilir” dedi.
İlk yardımda olası bir kazada zamanın hayati önem taşıdığına vurgu yapan İlk ve Acil Yardım Uzmanı İş yeri Hekimi Uzm.Dr. Aydın Deniz Karataş; “Olay ve kaza mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde telefon veya diğer kişiler aracılığıyla gerekli yardım kuruluşlarına bildirilmelidir. Türkiye’de İlk yardım gerektiren her durumda telefon iletişimleri 112 Telefon numarası üzerinden gerçekleştirilir” dedi.
İTSO Personellerine yönelik verilen İlk yardım eğitiminde kalp krizi ve şuur kaybı yaşayan hastalara yönelik yapılması gereken kalp masajı ve suni teneffüs hakkında da detaylı ve görsel meteryaller kullanılarak bilgiler veren İlk ve Acil Yardım Uzmanı İş yeri Hekimi Uzm.Dr. Aydın Deniz Karataş, “Özellikle bilinç kaybı olanlarda dil geri kaçarak solunum yolunu tıkayabilir. Hastanın bilinç kaybı belirlenmiş ise ağız içi önce göz ile daha sonra işaret parmağı yandan ağız içine sokularak bir çengel gibi kullanılarak diğer yandan çıkartılmak suretiyle kontrol edilmeli, ardından yabancı cisim varsa bir bez aracılığı ile çıkartılmalıdır. Kalp masajları ve suni teneffüsler ortalama yarım saati bulabilir” dedi.
İTSO personellerine, İlk ve Acil Yardım Uzmanı İş yeri Hekimi Uzm.Dr. Aydın Deniz Karataş tarafından verilen eğitime İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ve İTSO personelleri katıldı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar