Skip Navigation Links

Deney Hayvanları Kullanım Kursu Tamamlandı

Deney hayvanı kullanım sertifikası olmayan araştırıcıların kobaylar üzerinde çalışma yapmasına izin verilmeyecek

Dünya   A+a-

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ Deney Hayvanları Etik Kurulu’nun düzenlediği ‘Deney Hayvanları Kullanım Kursu’na katılarak eğitimleri başarı ile tamamlayan 38 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Senato odasında düzenlenen törene MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerefettin CANDA, Hayvan Deneyleri Etik Kurulu başkanı Prof. Dr. Mehmet YALDIZ, öğretim üyeleri ve kursiyerler katıldı. Deney hayvanları Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet YALDIZ, 10 gün süren kurs süresince Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı’na Dair Genelge’ye uygun olarak hazırlanan eğitimlerin 80 saat süreyle teorik ve uygulamalı olarak verildiğini bildirdi. Kurs kapsamında katılımcılara ‘Deney hayvanlarının anatomisi, fizyolojisi, histolojisi ve biyokimyası’, ‘Mevzuat’, ‘Hayvan Deneyleri Etiği’,’Alternatif Yöntemler’, ‘Tutuş Teknikleri’, ‘İlaç Verme ve Enjeksiyon Teknikleri’, ‘Kan ve Örnek Alma Teknikleri’, ‘Anestezi-Ötanazi Teknikleri’, ‘Laboratuar İşletmesi’, ‘Temel Laboratuar Güvenliği ve Temizlik’, ‘Hayvan Refahı ve Davranış Özellikleri’, ‘Deney Hayvanları Üretimi’, ‘Deney Hayvanlarının Beslenmesi’, ‘Hayvan Hastalıkları’ ile ‘İş sağlığı ve Güvenliği’ dersler verildi.


Rektör Prof. Dr. Şerefettin CANDA 1.si gerçekleştirilen Deney Hayvanları Kullanım Kursu’na katılan tüm kursiyerleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 10 gün süren 80 saatlik kursun son derece verimli geçtiğini, yoğun kurs programının tamamlanmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Ayrıca bu kurs programına katılan tüm arkadaşlarımı başarılarından dolayı kutluyorum.” dedi. Rektör Canda Tıp Fakültesi Morfoloji binasının alt katında kurulan ve bu yıl kullanım izini alınan Deneysel Tıp Araştırma Merkezinin ise kabul edilen DPT projesi ile iç dizaynı ve teçhizatının yapılarak bu yıl deney hayvanı üretimine başlayacağını bildirdi.

Programın sonunda kursa katkı sağlayan öğretim üyelerine teşekkür eden Prof. Dr. Şerefettin CANDA, sertifikalarını alan katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet