Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz “Arsuzfest 2018”e Hazır

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “ArsuzFest 2018” programı tanıtımı için düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Arsuz “Arsuzfest 2018”e HazırWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi tarafından “ArsuzFest 2018” programı tanıtımı için düzenlenen kahvaltıya katıldı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Burak İnam, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve birçok sayıda basın mensubunun katıldığı kahvaltı programında “ArsuzFest 2018” hakkında detaylı bilgiler verildi. Başkan Culha, “Daha evvel ki yıllarda Arsuz festivaller şehri olacak demiştik. Ve gerçekten bu yolda hızlıca mesafe kat ediyoruz. Bu yıl çerisinde Arsuz’da düzenlenen ColorLife fest’in inanılmaz yankıları oldu. Bu ülkemizde birkaç noktada düzenledi. Bu ArsuzFest ile ilgili 3,4 gün sürecek olan festivalimizin içeriği konusunda sayın kaymakamımız çok ciddi bilgilerde verdiler. Ama önemsiyoruz. Çok kısıtlı bir çalışma değil. Spor anlamında, sanat anlamında, kültürel anlamda, dağcılık, doğa yürüyüşü, su sporları, yelken gösterileri, yamaç paraşütü ki arsuz’da geçmişte münferiden yapılıyordu ama şu anda daha ciddi bir şekilde daha derli toplu yapılacaktır. Dalış, balıkçılık, yoga, plaj voleybolu, bisiklet ve motor sporları ve bunun yanı sıra akşamları da eğlence, konser ve gösteriler düzenlenecek.
“Modern bir kent olma yolunda çok ciddi mesafeler kat etti”
Tabi bu çalışmalar yapılırken en büyük katkıyı burada sayın kaymakamımız koymaktadır. Ben burada sizin huzurunuzda kendilerine teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda ciddi ulusal düzeyde çaba içerisinde olmaktadır ve ciddi katkılar sunmaktadır. Ayrıca kaymakamlığımızın personeli, belediyemizin personeli ortak mutfakta beraber çalışıyorlar. Tabi bu çalışmaya da kentimizin dinamikleri de katkı sunmaktadır. Hep birlikte Arsuz ilçemizi turizm anlamında hak ettiği yere getirmek üzere ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Özellikle Arsuz hepinizin bildiği gibi yeni kurulan bir ilçe ve çok hızlı mesafe almaktadır kentleşme yolunda. Gerek kent kültürü anlamında gerekse kent olma yolunda, modern bir kent olma yolunda çok ciddi mesafeler kat etti. Biz yetinmiyoruz, doymuyoruz bunlarla. Yine devam ediyoruz. Gerek turizm, gerek altyapı, gerek üst yapı ile alakalı bu kentin ihtiyacı olan yatırımların hepsini bir bir hayata geçiriyoruz.
DOĞAKA ile birlikte kaymakamlığımız ve belediyemiz tarafından düzenlenen iki tane dev proje ve bunların ikisi de turizme hizmet edecek. Yani “Rhosus Antik Kent Projesi” eki arsuz dediğimiz köprünün ötesindeki Arsuz’un tarihi ve kültürel dokusunu korumak ve orayı yaşam haline getirmek amacıyla düzenlenen çok güzel bir proje, harika bir proje. Öbür proje de bizim devlet demir yolları kampımızın ötesi İskenderun tarafında olan bölgedeki devlet demir yollarından kiraladığımız 98 dönüme tekabül eden kamusal alanın halkın kullanımına sunulması yönünde ve halkımızın bu bağlamda azami ölçüde faydalanması yönünde dizayn edilen bir projedir. O projede ciddi kabul gördü. Hem orada ki alanın peyzajı hem de o alanda azami halkımızın faydalanması yönünde bir proje geliştirildi. Ve bu projeler bittikten sonra arsuzun çehresi değişecek. Ve bu festivallerle alakalı etkinliklerimiz yıldan yıla artan bir ivmeyle devam edecektir,” şeklinde konuştu.
“ArsuzFest ile birlikte arsuz festivaller şehri olma yolunda ilerliyor”
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise, “ ArsuzFest ’in bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl çok büyük bir ilgi gördü. Hem genişleterek hem de yoğun bir katılımla ikincisini düzenleyeceğiz. Artık geleneksel hale geldi. ArsuzFest ile birlikte Arsuz festivaller şehri olma yolunda ilerliyor. Yeni bir ilçe olan Arsuz için iki konu üzerinde yoğunlaşıyorduk. Birisi turizm anlamında fiziki birtakım ihtiyaçlarımızın üzerinde yoğunlaşıyoruz. İkincisi de sosyal etkinlikler, festivaller ve Arsuz ismini duyuracağımız bütün faaliyetler üzerinde yoğunlaşıyoruz. ArsuzFest ile sosyal etkinlikler faaliyetler anlamında bölgemizin, Arsuz’umuzun ismini duyurup en iyi şekilde yapacak olan, duyuracak olan festivallerden birisi. Bir ay önce ColorLife festivali yoğun bir katılımla gerçekleşti. Hemen ardından da beni Türkiye’nin en büyük festival organizasyon yapımcısı aradı. Eylül ayı içeresinde geleceğini ve temmuz ayı için bir takvim ayarlayıp şimdiden duyurmak istediklerini söylediler. Bunlar çok önemli gelişmeler bölgemiz için. Takvimi yaparken tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde yapıyoruz. Bu yıl daha güçlü bir kadro ve bir gün fazla olarak misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz. Akşamları düzenlenen konserler ve etkinliklerde bu yıl daha bilinen isimlerle, sadece yerel, yöresel sanatçılarla değil, bilinen toprak grupları ile bu yıl misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz. ArsuzFest sadece konserlerle bilinen bir festival değil. Çok renkli bilinen, gündüzleri etkinliklerin olduğu çadır kampının olduğu, isteyenin bu çadır kampına katılabildiği, isim yazdırarak her faaliyete katılabileceği bir festival,” dedi.
 
 
 
 
 
 
Arsuz “Arsuzfest 2018”e Hazır videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar