Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bayram Sonrası Nasıl Beslenmeliyiz?

Kurban Bayramı sonrası sağlıklı beslenme ile ilgili önerilerde bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Uzm. Diyetisyeni Eray Albayrak,

Bayram Sonrası Nasıl Beslenmeliyiz?

Sağlık   A+a-

bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya yardımcı olacağının önemine dikkat çekti.
“Günde en az 2,5 litre su tüketin”
Uzman Diyetisyen Albayrak, “Bizler sağlıklı beslenme programlarında her ne kadar tatlıyı, kızartmaları, kavurmaları, çok yağlı gıdaları olabildiğince azaltın, yemeyin desek de bayramda; etler, şerbetli tatlılar, çikolatalar genellikle tüketilmektedir. Bu dengeyi sağlayabilmek adına bayram sonrası beslenmeye dikkat etmek, metabolizmayı toparlamak adına önemlidir.
Vücutta bulunan fazla yağlar, zararlı bileşikler dediğimiz toksinler vücuttan suyun da yardımı ile atılmaktadır. Bu nedenle günde en az 10-12 su bardağı kadar su tüketmeliyiz. Özellikle iki hafta boyunca, basit şeker içeren gıdalardan, kızartmalardan, hamur işlerinden, pilav makarnalardan, bol yağlı gıdalardan uzak kalınmalı; günde 6-7 porsiyon kadar sebze ve meyve tüketilmelidir.
Az yağlı veya yağsız süt ve süt ürünleri, yağ yakımına ciddi katkı sağlamaktadır. O nedenle tüketmekten çekinmeyin ve günde 2-3 porsiyon kadar az yağlı süt ve ürünlerini tüketmeye özen gösterin. Ayrıca açık havada yapılan yürüyüşler, yağ yakımına, ödem atımına yardımcı olduğu gibi, stresi de bir hayli azaltabileceğimiz güzel bir aktivitedir.
Uykunuzu iyi alın. Yapılan çalışmalarda uyku saati ile iştah hormonlarının birbirlerini etkilediği, 5 saatin altında ve 8 saatin üzerinde uyumanın, kişiyi gün içerisinde daha çok karbonhidrat alımına yöneltebileceği belirtilmektedir.
‘Bayramda yediklerimi yakacağım’ diye aç kalarak metabolizmanızı daha çok bozmayın. 3 ana öğün (kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri) ve 2-3 ara öğün ile size özel hazırlanmış beslenme programları uygulayın. Size özel hazırlanabilmesi için de lütfen yalnızca diyetisyene başvurun ve bir rahatsızlık varsa doktorunuza danışmayı unutmayın” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar