Skip Navigation Links

e-kayıt Sistemi İskenderun İçin Yararlı Olur!

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Altay, okulların kapanmasına az bir süre kala, Milli Eğitim Bakanlığından gelen bildirge sonucu 'e-ka

Dünya   A+a-

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Altay, okulların kapanmasına az bir süre kala, Milli Eğitim Bakanlığından gelen bildirge sonucu ‘e-kayıt’ sistemine geçildiğini dile getirdi. Altay, kayıtların 29 Haziran’a kadar biteceğini de kaydetti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Altay; “1 Haziran’dan itibaren okullarda adrese dayalı kayıt sistemi hayata geçmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığımızdan gelen bildirge sonucu artık veliler çocuklarının adrese dayalı sistemde internet ortamında hangi okula kayıt olduklarını görebilecekler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bu konuyla ilgili ‘Kayıt Komisyon’u kuruldu. İskenderun’da ikamet eden çocuklarımızın isimleri bizde mevcuttur. İnternet ortamında çocuklarımız ikamet ettikleri kayıt sahalarındaki okullara kayıt olacaklar. Ve velilerde çocuklarının kayıt olup olmadıklarını gidip okullardan öğrenebilecekler. 29 Haziran’dan itibaren okullara kayıtlarımız tamamlanmış olacak ve velilerde gidip çocuklarının kayıt olup olmadıklarını öğrenecekler. Eğer çocuklarının isimleri okullarda mevcut ise tekrar kayıt yaptırmalarına gerek kalmayacak. Ama eğer okulda isimleri, kayıtları yoksa direk bize müracaat edecekler ve biz bu sorunu çözeceğiz” dedi.
‘e-Kayıt’ sistemi projesinin, İskenderun için olumlu bir proje olduğunu da sözlerine ekleyen Altay; “Bu sistemin İskenderun’a hiçbir zararı olamaz. Aksine bu sistem ile birlikte İskenderun’da bulunan bütün okullardaki öğrenci sayısı dengelenmiş olacak. Artık hiçbir veli çocuğum kalabalık sınıfta okuyor diye şikâyet edemeyecek. Bu sistemle birlikte bu sorunda ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.
ÖSS’ye Girecek Öğrencilere Veliler Baskı Yapmasın!
Hafta sonu gerçekleştirilecek Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYM) ile ilgili de açıklamalarda bulunan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Altay; “Okulların kapanmasına az bir zaman kaldı. Ve artık öğrenciler için sınav maratonun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta sonu 7 ve 8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) gerçekleştirildi. Önümüzdeki Cumartesi günü de 6. sınıflar SBS’ye girecek. Bunun yanı sıra lise son sınıflar Pazar günü ÖSS’ye girecek. Ben buradan ÖSS’ye girecek öğrencilere başarılar diliyorum. Ve velilere buradan seslenmek istiyorum. Lütfen çocuklarınıza baskı yapmayın. Onları bu son günlerde rahat bırakın. Eğer onlara baskı yaparsanız sınav stresleri daha da fazlalaşacak. Bu da onlar için iyi olmayacak. Onlara köstek değil destek olun” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet