Skip Navigation Links

'Rapor Alan Öğrencinin Sınav Başarısı Düşüyor'

Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi 12. sınıflarına yönelik dün okulun çok amaçlı salonunda bir konferans veren Eğitimci - Yazar SÜLEYMAN BELEDİOĞ

Dünya   A+a-

Eğitimci-Yazar SÜLEYMAN BELEDİOĞLU Uyardı;
“Rapor Alan Öğrencinin Sınav Başarısı Düşüyor”

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi 12. sınıflarına yönelik dün okulun çok amaçlı salonunda bir konferans veren Eğitimci - Yazar SÜLEYMAN BELEDİOĞLU uyarıda bulunarak, rapor alan öğrencilerin sınav başarısının düştüğünü belirtti. Konferansın açılış konuşmasını yapan Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdürü Ali Arslan 12. sınıfta okuyan 160 öğrenciye yönelik olarak gerçekleştirdikleri konferansa iştiraklerinden ötürü Eğitimci - Yazar Süleyman BELEDİOĞLU’na teşekkür ederek; “Kıymetli hocamız bu güne kadar yaptığımız tüm davetlere bizleri kırmayarak iştirak etmiştir. Huzurunuzda kendilerine sonsuz teşekkürü borç bilirken Sayın Beledioğlu’nun bilgi ve birikimlerinden en iyi şekilde istifade edebilmeniz için onu can kulağıyla dinlemenizi de sizlere önemle tavsiye ediyorum” dedi.
Eğitimci - Yazar Süleyman BELEDİOĞLU yaptığı konuşmasında; öğrenmede hedef belirlemenin önemi, öğrenmede motivasyonun önemi, konsantrasyonun arttırılması, konsantrasyonun bölünme nedenleri, öğretmenin verimli ders işlemesi, dikkat sorunu, test çözme ve konu çalışma teknikleri, hafızanın kullanılması, korku ve kaygının kontrol edilmesi ve kullanılması, stres yönetimi ve başa çıkma yöntemleri ile etkili akılda tutma yöntemleri hakkında detaylı ve önemli bilgiler verdi.

Beledioğlu, öğrencilerin öğrendiklerini unutması diye bir şey söz konusu değildir. Beynimiz sonsuz sayıdaki bilgiyi saklamaya, gerektiğinde kullanmaya uygun bir organdır diyerek sürdürdüğü konuşmasında; “Ancak bunun tek bir koşulu vardır. Bilginin ezberlenmeyip öğrenilmiş olması gerekmektedir. Etkili akılda tutma yöntemlerine geçmeden öğrencilerin konuları kesin unutması nedir, buna bakalım. Öğrencinin anlatılan dersi veya çalıştığı konuyu sınav anında veya soru çözümlerinde kullanmak istediğinde o konuyu sanki hiç görmemiş gibi hatırlayamaması hali, kesin unutma durumunun yaşandığı anlamına gelir.” dedi. Özellikle rapor alınması konusunda öğrencileri uyaran Beledioğlu, rapor alan öğrencilerin sınavlardaki başarısının düştüğüne dikkat çekti. Konferans sonrasında okulun internet sitesi için bir de röportaj yapan Beledioğlu öğrencilere www.sbeledioglu.com internet sitesindeki köşe yazılarını takip etmeleri konusunda da tavsiyede bulundu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet