Skip Navigation Links

Kahramanmaraş’tan Amik Ovası’na Can Suyu..

K.Maraş Menzelet Barajından Amik Ovası’na su verilmeye başlandı.

Kahramanmaraş’tan Amik Ovası’na Can Suyu..Web
TV

Gündem   A+a-

 105 km den gelen su,Hatay Amik Ovasına hayat verdi. Can suyu niteliğinde olan baraj suyu Çifçilerin yüzünü güldürdü,
5 buçuk km uzunluğundaki, tünel ile K.Maraş’tan ,G.Antep sınırını geçerek Hatay Amik Ovasındaki Bereketli topraklara can veren Menzelet Barajı’nın proje maliyeti 3 katrilyona mal olmuştur. Kanal uzunluğu karasu ile beraber 105 km,olan projenin kanal genişliği 15 ,derinliği 6 m ‘dir.Amik Ovasının tamamını sulayacak olan bu proje ile Hatay Çiftçisi artık yılda 2. Ürünü ,hatta bazı bölgelerde 3. Ürünü alabilecektir.
Ovada doğup büyüyen ve her platformda kendisinin de bir çiftçi çocuğu olduğu ifade eden,
Hatay Ak Parti Milletvekili Hüseyin YAYMAN ,
Seçimden hemen sonra partili milletvekilleri arkadaşlarını, İl başkanını, belediye başkanlarını ilçe başkanlarını ve çiftçi temsilcilerini de yanına alarak gittiği K:Maraş Menzelet ve Kılavuzlu Barajlarında incelemelerde bulundu.
BU SU,YA AKACAK,YA AKACAK.
Burada yaptığı konuşmada ;
Ben Çamsarılı’yım. Çiftçi çocuğuyum. Bizim orada su için insanların kavga ettiğini ve birbirleriyle küstüklerini biliyorum.
Bu konuları takip ediyoruz, ilk günden beri takip ediyoruz. Su akmayacak diyorlar. Arkadaşlar bu devletimizin projesi .Cumhurbaşkanımız bizzat talimat vererek yaptırdığı bir iş.
“Su ya akacak ,ya akacak. “ hiç endişe etmeyin.
Milletvekili YAYMAN konuşmasının devamında;
Arkadaşlar söz verdik. Bak size ne lazım, kamyon mu lazım, demir mi lazım, insan mı lazım, para mı lazım, söyleyin. Bak vekillerimiz burada. il başkanımız burada .Belediye başkanlarımız burada. diyerek projenin bir an önce tamamlanması için devletin bütün imkanlarını seferber edeceğini ifade etti.
Milletvekili YAYMAN, konuşmasının sonunda:
Bunun şeref namus sözünü veriyoruz. Bu su akacak başka yolu yok. diyerek, karalığını göstermiş oldu.
Menzelet suyunun Amik Ovasına akmasıyla güneşin kavurucu sıcağında pamuk tarlasını iştahla sulayan Çiftçi Mustafa Muslu :
Allah bu suyu getirenlerden razı olsun söyleriyle başladığı konuşmasında:
Son yıllarda suyumuz iyice azalmıştı. Menzelet’ten gelen su ile ovamıza can geldi. Artık ne ekersek ekelim gözümüz arkada kalmayacaktır. Pamuk, darı ne ekersek ekelim. Suyumuz geldi milletimizin gözü arkasında değil. Çiftçimiz mahsulünü ekmede cesaret buldu. Çiftçimiz kazanırsa devletimiz kazanır. Çiftçimiz kazanırsa aile efradımız kazanır. Çiftçimiz kazanırsa, köylümüzden ,vilayetimizden, Ankara’ya kadar hepsi kazanır. dedi.
Hassa Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet AY ise H.Çito mezrasında kurulu
,Kırıkhan Bölgesine su dağıtım regülatöründe yaptığı açıklamada;
“Hassa’nın ,Kırıkhan’ın on yıllarca beklenen özlemi gerçekleştirildi .K.Maraş Menzelet’ten 105 km den Hassa Tahta Köprü barajına Allah’a şükür bu günlerde suyumuz aktı .Bu güne kadar bu işte emeği geçen bütün milletvekilleri, başta Hüseyin YAYMAN olmak üzere seçim öncesi söz vermişlerdi. Seçimden sonra suyu akıtacağım demişlerdi. Sözünde durdular .Kendilerine teşekkür ediyorum. dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kahramanmaraş’tan Amik Ovası’na Can Suyu.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet