Skip Navigation Links

ER-TU Demir-Çelik'ten 50 Bin Kitap..

Hatay'da bugüne kadar yapılmış en büyük miktarda kitap bağışını gerçekleştiren ER-TU Demir-Çelik Sanayi A.Ş. ortakları Sabit Eren ile Osman Tufan, iş

Dünya   A+a-

 
 
Hatay’da bugüne kadar yapılmış en büyük miktarda kitap bağışını gerçekleştiren ER-TU Demir-Çelik Sanayi A.Ş. ortakları Sabit Eren ile Osman Tufan, işdünyasına örnek olacak değerde hayırseverliklerini sürdürüyorlar.
 
ER-TU Demir-Çelik’ten 50 Bin Kitap..
 
Hatay’da kitap bağışında akım başlatan ve hayırseverlik hususunda öncülük eden Sanayici İşadamları Sabit Eren ile Osman Tufan, Hassa ile İskenderun’dan sonra Dörtyol’da da rekor düzeyde bağış yaptılar.
Binlerce çocuğun daha dünyasını aydınlatan hayırsever işadamları, eğitime verdikleri destekle tüm Türkiye’de örnek gösterilecek nitelikte bir önderlik gösteriyorlar..
Payas ekonomisinin önemli dinamiklerinden ER-TU Demir Çelik Sanayi A.Ş. Ortakları Sabit Eren ile Osman Tufan’ın 50 bin adet kitap bağışı, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal ile okul müdürlerinin katıldığı törende yapıldı.
Hatay’da bugüne kadar yapılmış en büyük kitap bağışını gerçekleştirdiklerini için ER-TU Demir-Çelik Sanayi A.Ş. ortakları Sabit Eren ile Osman Tufan’a teşekkür eden Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, bugüne kadar yapılan kitap bağışı miktarının 157 bin iken ER_Tu Demir-Çelik’in 50 bin kitap bağışı ile rakamın 207 bini bulduğu için mutlu olduğunu söyledi.
Kaymakam Hacı Hasan Özyiğit konuşmasında şöyle dedi: “İlçemizde yaklaşık 200 bin kitap toplandı, bu kapsamda ilimizde eğitim seviyesinin giderek artması konusunda özellikle ‘Eğitim her engeli aşar’ kampanyasında da ilimiz Türkiye 1. olmuş, 5 ve 6 yaş okul öncesi eğitimde de ilimiz 1. ve 2. olmuştur. İlçemize böyle güzel katkılarda bulunan, eğitimi her aşamada destekleyen, Ertu Haddeciliğe, Sayın Osman Tufan ve Sabit Eren Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”
 
 
Bağışlanan Kitap Sayısı 207 Bin Oldu..
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal da yaptığı konuxmada; “Türkiye okuyor kapmayasın da kaymakamlığımız, hayırsever işadamlarımız ve öğrenci velilerimizin katkılarıyla, okullarımızda ve okul kitaplığımızda önemli kitap katkıları yapılmıştır. 2011-2012 eğitim yılı başı itibariyle toplam kitap sayımız 157 bine ulaşmıştır. Sanayici hayırsever işadamımız ve özellikle eğitimci kimliğiyle öne çıkan Sayın Osman Tufan ve Sabit Eren’in bağışladığı bu 50 bin kitapla beraber toplam kitap sayımız 207 bin rakamına ulaşacak ve öğrencilerimizin bu kitapları okumak suretiyle daha fazla bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır“ dedi.
 
“Kitap Bağışı Ateşini Hatay’da Birlikte Yaktık.. “
ER-TU Demir Çelik Sanayi A.Ş Ortağı Osman Tufan da yaptığı konuşmada, ortağı Sabit Eren’den de övgüyle bahsederek, kitap bağışı kampanyasında ateşi birlikte yaktıklarını söyledi ve ekledi: “Bugün Dörtlolumuz için çok farklı bir gün olması lazım. Çünkü bu ateşi sevgili ortağım Sabit Eren’le Hassa’da başlatmıştık. Hassa’da başlattığımız bu eğitim atağını ortağım İskenderun’da devam ettirdi. Bizim de doğduğumuz, büyüdüğümüz hatta havasını soluduğumuz Dörtyol ilçemize de bir katkıda bulunma gereğini Sabit Eren Bey bahsetmişti. Bunu da ben ilçe kaymakamımız Hasan Bey’e iletince çok keyif oldu. Bütün Dörtyolumuz’a bağlı 45 ilköğretim okuluna her birine bin kitap, özellikle kenar semtlerde ki okullarımıza 1300 kitabın olması bizi çok mutlu ediyor.
Çünkü çağdaşlık eğitimden geçiyor. Cahillik okumamaktan geliyor. Türkiye Cumhuriyet’inin kurtuluş yıllarına bakınız, biz çok cahil ve geri kalmış bir toplumduk, bunun tamamında eğitimde ki okumamanın zararı vardı. Yüce kurtarıcımız Ulu Önder Atatürk, bize eğitimde ki en büyük hedefin okumak olduğunu “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek okumamız gerektiğimizi ortaya koyuyor. Bizim geleneklerimizde dinimizde de vardır arkadaşlar, kitabımızda Kuran-ı Kerim’de ilk hecesi “Oku” diye başlar. İnanıyorum ki eğitime gönül veren siz değerli müdürlerim, bu verdiğimiz kitaplarla ve öğrencilerimizle çok iyi yerlere geleceğiz. Dörtyol için bu bir hamledir, hatta Hatay’da okumada Dörtyolumuz birinci olması lazım. Ben sizler gibi eğitimden gelmedim, fakat bir eğitim kurumunun sahibiyim, gönül istiyor ki Dörtyolumuz Hatay’da birinci olsun, Türkiye’de de Hatay birinci olsun. “
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet