Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belen'de İncir Üreticileri YARIŞIYOR...

Hatay’ın Belen ilçesinde yöre halkı tarafından en çok yetiştirilen tarım ürünleri arasında

Belen'de İncir Üreticileri YARIŞIYOR...

Kültür Sanat   A+a-

ekonomik değeri hayli yüksek olan ve bölgenin en güzel incirlerinin yarışacağı Belen İncir Festivali’nin 3. sü bu yılda Belen Belediyesi tarafından düzenleniyor.
Geçtiğimiz yıllarda Belen ve bölge halkının büyük ilgi gösterdiği festival’de incir üreticileri, sene boyunca büyük emek vererek yetiştirdikleri incir meyvelerini, katılımcıların ve seçici kurul üyelerinin beğenisine sunuyor. 11 Ağustos Cumartesi saat 20.30’da Belen Atatürk Parkı’nda başlayacak olan festival için başvuru kayıtları hala devam ediyor. Seçici komite üyeleri tarafından belirlenecek olan yarışma sonuçlarına göre 1. tam 2. yarım 3. ise çeyrek altınla ödüllendirilecek olan yarışmada. Son başvuru tarihi ise 10 Ağustos olarak açıklandı.
Bu yıl 3. sü düzenlenen festival hakkında görüşlerini dile getiren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; ‘’Bölgemizin en ünlü meyvelerinden biri olan İncir’in tanıtımı için geçtiğimiz yıllarda başlattığımız İncir Festivalimizi bu yılda ilçemizin ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Tadı, görüntüsü ve tüm Türkiye’ye saldığı namıyla mevsiminde tüketicilerin en çok rağbet gösterdiği İncir'in tanıtımını sağlamak adına, isminin bölgemizde ve ülkemizde daha çok telaffuz edilmesini ve Belen ilçemizin yöresel tatlarından olan pekmez, ceviz, nar, cevizli sucuk ve belben gibi yöresel tatlarımız içinde üst sıralarda yer almasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bizde bu güzel lezzeti daha çok tanıtmak ve ülkeye yaymak adına 3 yıldır bu güzel festivali düzenliyor, ilçemizin giderek artan değerine değer katmak için de çabalıyoruz. Halkımız da gösterdiği yoğun ilgi ile bizleri her zaman mutlu ediyor. Tarım'da marka şehri olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Belen’imizin azimli üreticilerini desteklemekte olan biz yerel yöneticilere önemli görevler düşüyor ve bizlerde elimizden gelenin en iyisini yaparak, üreticilerimizin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz." İfadelerini kullandı.
Belen Belediyesinin organizasyon komitesi koordinatörlüğünde düzenlenecek olan bu güzel festivalde yarışmanın yanı sıra yerel sanatçılarımız sahne alarak vatandaşlarımıza keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor. Program da; Şair ve sanatçı Şair Eşref Azğın Türkeri hem eserlerini seslendirip hem de komite başkanlığı görevini üstlenecek. Yine Şair Ali Parlak, Şair Zeynel Abidin Payas, Şair Hüseyin Uzel, Halk Ozanı Ozan Civani ve ses sanatçısı Turgay Aşkın incir severlere güzel dakikalar yaşatacak.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
battal kasap 7 Ağustos 2018 Salı
üstü iyi altı daha olmamış.. yol hanı. para gelsinde nasıl gelirse gelsin..
son gelişmeler
öne çıkanlar