Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Santranç Takımı Süper Ligde Şampiyon Oldu

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü Satranç Takımı, 2018 Türkiye İş Bankası Santranç Süper Ligi Şampiyonu oldu.

HBB Santranç Takımı Süper Ligde Şampiyon Oldu

Spor   A+a-

Türkiye Satranç Federasyonu 25 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında Ankara Crowne Plaza Otel’de Türkiye'nin ve dünyanın en güçlü satranç sporcularını ağırladı.
Dünya'nın birçok ülkesinden efsane satranççılardan oluşan 12 takımın kıyasıya yarıştığı Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü şampiyonluk ipini göğüslerken, Türk Hava Yolları Spor Kulübü ikinci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi GSK Derneği ise ligi üçüncü sırada tamamladı.
Takım Avrupa Şampiyonası Yolunda
Spora ve sporcuya verdiği destekle bireylerin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da destekleriyle HBB Satranç Takımı sporcuları, ikinci kez şampiyonluk kupasını kaldırdı.
HBB’nin başarılı satranç sporcularından Dmıtry Jakovenko, Mustafa Yılmaz, Dragan Solak, Kırıll Alekseenko, Barış Esen, Marıya Muzychuk, Ahmet Utku Üzümcü ve Ece Özbay turnuvada 8 masadan, 7 masa derecesi yaptı.
Mücadelede 5 masa birinciliği ve 2 masa üçüncülüğü almaya hak kazandı. Takım turnuva sürecinde toplamda aldığı 10 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberliği ile Avrupa Şampiyonası’nın yolunu tuttu.
HBB Satranç Takım Sorumlusu Mehmet Yıldız, başta HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, HBB Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Maden’e, HBB Gençlik Spor Kulübü Şube Sorumlusu Kadir Koyuncu’ya ve emek veren herkese teşekkürlerini sundu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş