Skip Navigation Links

Öncelik Hassa Tüneli !

Hatay’ın Tüm İlçeleri Eşit Hizmet Alacak…

Öncelik Hassa Tüneli !

Politika   A+a-

 AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, bölge basınıyla bir araya geldi. Bölge sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu kahvaltıda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen sohbette geçmiş dönem AK Parti Milletvekili Mehmet Alğan ve İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili de hazır bulundu.
 
Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, bilgisi, birikimi, olaylara ve projelere bakış açısıyla farklı bir bir milletvekili profili ortaya koyarken, bazı konularda bilgi almak için geçmiş dönem Hatay Milletvekili Mehmet Alğan’a da fikrini sorunca, ortak akıl yönünün ağır bastığını ve sorunlara ortak akılla çözüm üretmek cihetinde olacağını gösterdi.
 
Hatay’ın genel yatırım durumları arasında en önemlisi olan Hassa Tüneli’nin yatırım programına alındığını ve takibini bölge milletvekilleri olarak yaptıklarını belirten Abdülkadir Özel, birinci önceliklerinin Hassa Tüneli projesinin hayata geçmesini sağlamak olduğuna vurgu yaptı.
Hatay’ı tüm ilçeleriyle birlikte eşit değerlendirmek için çalıştıklarını belirten Özel, Zor ve riskli bir coğrafya da yaşadıklarına işaret eden Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel “Coğrafya kaderdir, biz de kaderimiz olan bu coğrafyada; coğrafyanın getirdiği siyasal, askeri, stratejik ve ekonomik zorluklar bilerek, göğüsleyerek bu coğrafyada yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 
Bulunduğu konumu itibariyle İskenderun’un lojistik özelliğine de değinen Ak Partili Özel “Ama aklın yolu bir; eğer bir yerde lojistiği izdiham edecek, icbar edecek bir tünel varsa, buradan üç şey çıkar. Bu tünele erişilebilecek yere endüstriyel kuşak, neresi burası ova hattı. İkincisi yeni yatırımlar, soğuk hava depoları ve antrepolar. Üç, bütün bu ıslah çalışmalarından sonra, mevcut altyapı çalışmalarının da organize edilmesi, nedir bu; Toprakkale-İskenderun E91 karayolunun ıslahı, Erzin gişelerinden buraya kadarki otoyolun da çevre yolu olarak hizmet vermesidir. Yatırımcı, girişimci işadamlarımız sesleniyorum, biraz da Hassa OSB’ye göz atsınlar” şeklinde konuştu.
 
Hatay’ın Ak Partili beş milletvekillerine düşen en önemli vazifenin Hassa tünelin hayata geçmesi için azami gayret göstermek olduğunu sözlerine ekleyen Abdulkadir Özel şöyle konuştu: “Ben gerisini bilmem, bana düşen devlet olarak tüneli açmaktır. Sonrasında devletten uygun yeri bulup, Milli Emlak’tan, hazineden kiralamak yada özel sektöre şahıslara ait taşınmazları toplayıp, orada ticari faaliyetler yapmak özel sektörün yatırımcı ve müteşebbis kabiliyetine kalmıştır...”
 
 
Beş milletvekiliyle birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’la bir toplantı yaptıklarını da belirten Özel “Emin olun İskenderun’a Hatay’ın her konusuna çok vakıf. İskenderun’dan Belen’e devam edecek otobana, E91 karayolunun ıslahına, çevre yolu olarak otobanın hayata geçmesine, küçük sanayi sitesinden otobana bağlantı yapılmasına ilişkin leke çalışmasına kadar vakıf bir Ulaştırma Bakanıyla karşılaştık. Muazzam keyif aldık…”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet