Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’a Rhosus Antik Kent Müjdesi

2018 Yılı turizm alt yapısının geliştirilmesi küçük ölçekli alt yapı mali destek programı kapsamında

Arsuz’a Rhosus Antik Kent Müjdesi

Kültür Sanat   A+a-

Arsuz Kaymakamlığı proje ofisi olarak Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına Başvuruda bulunduğumuz “RHOSUS ANTİK KENT” projemiz destek almaya hak kazanmıştır.
 
Arsuz Belediyesi’nin de ortağımız olduğu “RHOSUS ANTİK KENT” projemiz kapsamında Arsuz merkezinde en eski yerleşim yeri olan Uluçınar Mahallesi'nde toplam uzunlukları 1400 metreyi bulan, Deniz ve Akdeniz Caddeleri ile Çınar, Çakır ve Kilise sokakları ve bu mahallelerde bulunan toplam metrekaresi 26.000 olan tescilli veya tescilsiz 88 yapıya ve sokak elemanlarına müdahale edilerek buralar özgün dokusuna kavuşturulacaktır. Projemiz ile ilçenin evleri ve sokakları restore edilecek, unutulmaya yüz tutmuş tarihi dokular ve el sanatları yeniden canlanacak, sokakların cıvıl cıvıl olduğu bir destinasyon için de bu cazibe merkezimiz önemli bir durak yeri olacaktır.
 
Aynı zamanda Arsuz Kaymakamlığı olarak ortağı olduğumuz, Arsuz Belediyesine ait “ARSUZ GÜL PLAJI” projesi de DOĞAKA’dan destek almaya hak kazanmıştır. Bu proje kapsamında Arsuz Gözcüler Sahili görsel anlamda canlandırılarak turistik bir merkez haline gelecektir.
 
Hatay Valisi Erdal Ata başta olmak üzere, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız’a ve projede emeği geçen Arsuz Kaymakamlığı Proje Ofisi ile Proje ortağımız olan Arsuz Belediyesi Proje Ekibine teşekkür ederiz.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar