Skip Navigation Links

MKÜ'nün İsrail Parlamentosunu Kınama Kararı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin İsrail Parlementosu’nun Yahudi Ulus Devlet Yasası'nı Kınama Kararı

MKÜ'nün İsrail Parlamentosunu Kınama Kararı

Eğitim   A+a-

 İsrail meclisinde kabul edilen "Yahudi ulus devlet" yasası, İsrail'in, uluslararası kararları hiçe sayması anlamına gelmektedir. Bu karar, yaklaşık 9 milyon olan İsrail nüfusunun yüzde 20'den fazlasını oluşturan Arapları ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürecektir.
 
Bu adımla, İsrail'in uluslararası meşru kararları hiçe sayması, Filistinlilerin başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma yönündeki tarihi haklarını reddettiği görüşünü güçlendirmektedir.
 
Yasada "İsrail, tüm dünyadaki Yahudilerin tarihi ana vatanıdır." denilerek, Filistinlilerin bu topraklar üzerindeki tarihi varlığı ve hakları da görmezden gelinmiştir. İsrail, dünyanın değişik bölgelerindeki Yahudileri İsrail'e gelip yerleşmeye teşvik ederken, 1948'de vatanlarından sürdüğü Filistinlilere geri dönme hakkını tamamen reddetmektedir.
 
İsrail ırkçı ve ayrılıkçı adımlar atmaktan vazgeçmelidir. Uluslararası toplumun da, Filistinlilerin haklarının ve işgal edilmiş topraklarının korunması için sorumluluklarını üstlenmelidir.
 
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi olarak İsrail Parlamentosu tarafından kabul edilen, fiili olarak Filistin’de sürdürülen işgale ve hukuk dışı uygulamalara yasal zemin hazırlayan ve iki devletli çözüm vizyonunun ortadan kaldırılmasını amaçlayan söz konusu yasayı kınıyoruz. İsrail'i temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler ilkelerine uymaya davet ediyoruz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet