Skip Navigation Links

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu Toplantısı Uşak'ta Gerçekleştirildi

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu Toplantısı (GİK), Türkiye’deki Şube Başkanlarının katılımıyla, hafta sonu Uşak Şubesi ev sahipliğinde düzenlendi.

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu Toplantısı Uşak'ta Gerçekleştirildi

Ekonomi   A+a-

 Bor madeni ve kullanım alanları temalı MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu Toplantısı (GİK), Türkiye’deki Şube Başkanlarının katılımıyla, hafta sonu Uşak Şubesi ev sahipliğinde düzenlendi. BOREN Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkanı Doç.Dr. Abdülkerim Yörükoğlu ve ETİ Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer’in katılımlarıyla gerçekleşen kurulda, Türkiye’deki Bor rezervleri, Bor ürünlerinin ileri teknoloji ürünlerindeki kullanımı, Bor üretiminde yeni inovasyon anlayışı ve Bor’a dayalı sektörlerde iş birliği çalışmaları konuları detaylı bir şekilde ele alındı.
 
Türkiye’nin her noktasından şube başkanlarının ve üyelerin katılımlarıyla gerçekleşen kurulda ayrıca 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri sonrası Türkiye’yi bekleyen süreçler, yeni hükümetten beklentiler ve yeni sistemin getirdiği fırsatlar üzerine önemli çalışmalara imza atıldı.
Programa MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Savaş. BOREN Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkanı Doç.Dr. Abdülkerim Yörükoğlu, ETİ Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer, Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan, MÜSİAD Genel merkez Yönetimi, MÜSİAD üyesi iş adamları katıldı.
MÜSİAD Hatay şube adına GİK programına başkan yardımcısı Nuri Günal ile Şube Md Ali Yeşilova katılım sağladı.
MÜSİAD Hatay şube başkan yardımcısı Nuri Günal, programla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu;
Açıklamada;
“Ülkemizin her köşesinden MÜSİAD lı iş insanının katılım sağladığı 99.GİK toplantımız Uşak şubemizin ev sahiplinde gerçekleştirilmiştir.Programın ana konusun olan BOR MADENİ hakkında oldukça bilmediğimiz yeni şeyleri öğrendiğimiz verimli toplantı olmuştur.
“Bor, kullanım alanı ve üreteceği katma değer düşünüldüğünde, son derece kıymetlidir. Dünyadaki kaynaklar hızla tükenirken ve alternatif kaynaklara ilgi artıyorken Türkiye, önemli bir ham madde olan Bor madeninden, değerini teslim edecek şekilde istifade edilmelidir. Türkiye bugün, dünyadaki Bor rezervinin yüzde 73’ünü barındırıyor. Dünyadaki pazar payımıza baktığımızda ise, 2017 yılında yüzde 57 olduğunu görüyoruz. Diğer yandan örneğin Amerika, toplam rezervin yaklaşık yüzde 5’ine sahipken, pazarın yüzde 27’sini elinde bulunduruyor. Mevcut potansiyelimizi kullanma oranımızı ifade eden bir veridir bu. Elimizde Bor madeni gibi bir kıymet varken, bunu en etkin şekilde kullanarak, yerli ve milli üretim kapasitemizi artırmalıyız.” dedi.
“Ar-Ge Çalışmaları Hızlandırılmalı”
Ar-Ge çalışmalarına yönelik faaliyetler yürütülmesinin elzem olduğunu düşünüyoruz, “2003 yılında, başbakanlığı döneminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kurulmasına öncülük ettiği Bor Araştırma Enstitüsü’nü, daha etkin şekilde kullanmamız gerekiyor. Tarım, cam sanayii, seramik sanayii, metalürji, yalıtım, sağlık ve enerji, bilhassa yenilenebilir enerji gibi çok geniş bir kullanım alanı olan Bor u, tüm dünyaya satabilmek ve pazar payını rezerv seviyesine yükseltmek için önümüzde hatırı sayılır hiçbir engel yoktur. Bu hedefe, peyderpey ulaşılacağına inancımız tamdır.” değerlendirmesinde bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet