Skip Navigation Links

“ORTAK AKLI BULABILDIĞIMIZDE VARIZ. KONUŞABILIRSEK, UZLAŞABILIRSEK VARIZ.”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin Son günlerde encok tartışılan bir konu olan CHP de “Değişim “ istemlerine duyarsız kalmadı ve sessizliğini bozdu.

“ORTAK AKLI BULABILDIĞIMIZDE VARIZ.  KONUŞABILIRSEK, UZLAŞABILIRSEK VARIZ.”

Politika   A+a-

Değişim istklerini doğal ve olumlu bulduğunu belirten Şahin Değişim isteminin kişiler bazında olmaması gerektiğinin altını cizerek
“CHP için bahsi geçen değişim ve yenilenme konusundaki tavır kesinlikle liderler bazında olmamalıdır. Mevcut meclis aritmetiği ve yaşanan rejim değişikliği sonrası asıl önceliğimiz olması gereken konu yaklaşan ‘Yerel Seçimler’ olmalı, seçime konsantre olmamızı engelleme çabasında olan AKP kurmaylarının, haddi olmadan CHP’nin içişlerine karışıp bir kurultay dizayn etme çabaları ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi döneminde ‘bakanlık’ hayali kurup seçim sonrası ‘’değişim’’ adı altında ‘’geri dönüşüm(!)’’ hülyalarına kapılan partililerimizi üzülerek takip ediyoruz. Yerel seçimlere hazırlanmamız gereken şu dönemde parti içindeki bu tartışma ve kutuplaşma bize zaman kaybettirecek bir adımdır.” Dedi
Kurultay delegelerinin Tüzükte yazılı şartları yerine getirmeleri halinde Kurultayın toplanacağını belirten Şahin:
“Değerli Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri kurultay isterse tabi ki olağanüstü kurultayımız toplanacak ve dünyaya örnek olacak bir demokrasi örneği sergilenecektir. Ancak AKP kurmaylarının hadsizce telaffuz ettiği ‘’Kemal Kılıçdaroğlu siyaset çöplüğüne atılmıştır’’ söylemlerini diline takarak, bakanlık hayalleri suya düşüp bir anda Sayın Genel Başkan ve Genel Merkez’e karşı cephe açan partili arkadaşlarımızı da üzülerek izliyor, bu söylem hatalarının CHP’ye sadece zarar getireceğinin bilinmesini istiyoruz.”dedi
Vekil Şahin açıklamasının devamında şunları sunları söyledi.
 
Aydın, yurtsever CHP seçmeni ve üyelerinin, gerek parti kültürümüz gerekse siyasi ahlak ilkelerimiz doğrultusunda, demokrasi ve adalet uğruna eşsiz mücadeleler vermiş Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na haksızlık etmeme erdemiyle hareket edeceğine inanıyor, 25 yıl muhalette kalıp partimizi baraj altı bırakan kadroların 8 yılda 9 seçim geçiren Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımızı başarısızlıkla nitelemesini hayretler içerisinde izliyoruz.
 
 
24 Haziran’da yapılan genel seçim sonrası başlayan ve gündemi uzun süredir işgal eden CHP’nin olağanüstü kurultaya gitmesi konusunda, gerek siyasilerin gerekse ülkenin gidişatından endişe duyan yurtsever milletimizin görüş ve önerileri olmuştur.
 
Biz Cumhuriyet Halk Partililer biat kültüründen uzak, demokrasiye inanan ve parti politikalarımız doğrultusunda hareket eden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yolunda ülke ve devletimizin bekaası için hareket eden bir yapıyız.
Çıkar peşinde olan ve gizli ajandalarında ‘’menfaat’’ yazan kişilerin bizi Kemal Kılıçdaroğlu ya da Muharrem İnce polemiği içerisine çekmesine izin vermemeli, liderler üzerinden değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikaları üzerinde bir değişim, yenilik, kurumsallaşma, marka olma konusunda görüş birliğine varılmalıdır.
İsimlerin hiç bir önemi yoktur. Liderlerden ziyade oluşturulacak kalifiye CHP kadroları önemlidir. Siyasi kadrolarımız nitelikli olur, kapsayıcı bir tüzük oluşturulur ise ülkemiz adına uzun vadeli ve kalıcı projeler üretebiliriz. Başarının anahtarı budur.
Saray iktidarı tarafından dillendirilen olası ‘erken Yerel Seçim’ öncesi izlenilecek yollar ve stratejiler çok önemlidir. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin hataya düşme lüksü olmamalıdır.
 
Demokrasi geleneğinden gelmiş bir parti olarak CHP’lilerin eleştirileri mutlaka vardır, olacaktır da. Ancak bizler değişimi ve yenilenmeyi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gitsin, Muharrem İnce gelsin derecesine indirerek düşünürsek kaybederiz. Biz toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak fikirler ve politikalar üretmezsek, tüzüğümüzü ve programımızı yenilemezsek sonuç hep ama hep aynı olacak, her seçim sonrası olduğu gibi kurultay, yenilenme, değişim tartışmaları gündem olacaktır.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet