Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Narenciye Çalıştayı Yapıldı

Milli Mücadelede ilk kurşunun 100.yıl kutlamaları kapsamında Narenciye Çalıştayı yapıldı.

Narenciye Çalıştayı Yapıldı

Dörtyol   A+a-

 Dörtyol Kaymakamlığı ve Dörtyol Belediyesinin öncülüğünde, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde, Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği ve Ziraat Odasının işbirliğinde Milli Mücadele'de İlk Kurşunun Atılışının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Narenciye Çalıştayı düzenlendi.
 
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda 19 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 09;00'da başlayan çalıştaya Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Ercan Yıldırım, Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Soner Kıymacı, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan, Ziraat Mühendisleri Oda Tensilcisi H. Tanju Katipoğlu, MHP Dörtyol Kadın Kolları Başkanı Ulviye Öner Özer, Dörtyol Belediye Meclisi Tarım Komisyonu Üyeleri, Paketleme Tesisi Temsilcileri, Zirai İlaç Bayileri ve Narenciye üreticileri katıldı.
 
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Karapür'ün açılış konuşmasının ardından Çalıştayı yönetmek üzere divan oluşturuldu.
 
Divan başkanlığını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy çalıştayın amacının turunçgil üreticisi, tüccar ve paketleme tesislerinin sorunlarını derinlemesine irdeleyerek bu sorunların çözümü noktasında tüm paydaşların bir araya gelerek ortak bir çözüm noktasında uzlaşmalarını sağlamak ve planlama çalışmalarını doğru bir şekilde yapmak olduğunu ifade etti. Cumhuriyet tarihinin önemli bir sayfası olan Milli Mücadele'de İlk Kurşunun atılışının bu yıl 100. yıl dönümünü kutlayacaklarını da hatırlatan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy belediye olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayından itibaren 100. yıl kutlamalarının en üst seviyede ve yiğitler diyarı ilçemize yakışır bir şekilde kutlanması için çalışmaları başlatmış olduklarını da hatırlatarak; "İşte bu gün yaptığımız bu çalıştay, şanlı tarihi kahramanlıklarla dolu ilçemizin bağımsızlık yolunda verdiği mücadelenin ekonomik anlamda da verilmesi açısından önem taşıyor. Bağımsızlığımızı temin eden kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ederken bu gün bu salondaki, onların torunları sizler de ekonomik bağımsızlığın sağlanması mücadelesindeki ilçemizin dinamiklerisiniz. Birlikte ilçe tarımını en kaliteli ve en verimli hale nasıl getireceğimizin yol ve yöntemlerini araştırıp uygulamakla mükellefiz" dedi.
 
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Ercan Yıldırım, Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Soner Kıymacı, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer ve Altun paketleme Sahibi Oğuz Altun sektörel tespitlerini ve çözüm önerilerini ortaya koyduktan sonra üreticilerden gelen sorular yanıtlandı.
 
Çalıştay sonrasında Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy katılımcıları Yeniyurt mahallesindeki Atatürk Evi ve At Çiftliğin'de öğle yemeğinde ağırladı.
 
Ticaret Odasında gerçekleşen Çalıştayın ikinci etabı da Atatürk evi, At Çiftliğinde yemek sırasında da devam etti.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar