Skip Navigation Links

Sınav öncesi acı gerçeklere öğrenci acısından bakış!

İskenderun Güney Eğitim Vakfı tarafından kentimize davet edilen Kişisel Gelişim Uzmanı Zafer Polat Koyuncu, öğrencilere, ders çalışmayı zevkli hale ge

Dünya   A+a-

İskenderun Güney Eğitim Vakfı tarafından kentimize davet edilen Kişisel Gelişim Uzmanı Zafer Polat Koyuncu, öğrencilere, ders çalışmayı zevkli hale getirmenin yöntemlerini anlattı.
İGEV tarafından organize edilen seminer, İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi. Seminerde sunum öncesi kısa bir konuşma yapan İGEV Başkanı Mithat Barutçu; “Ülkemizde öyle çarpık bir eğitim sistemi var ki öğretmen ezber üzerine yetişmiş, dolayısıyla öğrenci de ezbere dayalı bir eğitim sistemine göre eğitim almış, başarı gelmeyince dershaneler ortaya çıkmış; ama öğrenci burada da hüsrana uğrayınca birebir aldığı derslere yönelmiştir.

Bu nedenle bugün sınav kaygısını giderme ve motivasyon amaçlı bir sınav komedisi adlı konferansı organize ettik” dedi.
Kişisel Gelişim Uzmanı Zafer Polat Koyuncu’nun kısa özgeçmişinden de söz eden Barutçu; “Koyuncu, Ankara Gazi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuştur. Üniversite yıllarında birçok uluslar arası enstitüden kendi branşı dışında da eğitimler alan Koyuncu, almış olduğu bu eğitimleri kendi branşı ile harmanlayarak, çok sayıda kurum ve kuruluşa eğitim vermiştir. Koyuncu, performans odaklı eğitim, öğrenme performansını geliştirmenin yolları, hızlı okuma ve algılama, dans terapisi, yaşam koçluğu ile ilgili olarak sunduğu, kişilere ve kurumlara özel eğitim seminerlerini, Best Performance Eğitim çatısı altında sürdürmektedir. Ayrıca As TV’de ‘Tut Elinden Hedefinin’ programının yapımcısı ve sunucusu olarak da birçok öğrencisine televizyon aracılığıyla ulaşmaktadır” diye konuştu.
Barutçu’nun konuşmasının ardından seminere geçildi. Sunumu gerçekleştiren Kişisel Gelişim Uzmanı Zafer Polat Koyuncu, ders çalışmayı eğlenceli hale getirmenin yollarından ve başarının adımlarından söz etti. Başarının 4 adımını; hedef-farkındalık-esneklik-hareket olarak tanımlayan Koyuncu, başarıya nasıl ulaşılır, bunun araştırmasını yaptığını kaydetti.
Sadece hedef belirlemenin insanın başarılı olmasına yetmeyeceğini ifade eden Koyuncu, belirlenmen hedef doğrultusunda çalışmak da gerektiğini vurguladı. Koyuncu; “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bir başarı tesadüfen gelmişse öyle de gider. Önce hedef belirlemek gerekir ancak kişi kendine uygun hedefler seçmelidir” diye konuştu.
Koyuncu’nun, kendi öğrencilik hayatından verdiği örnekler ve esprili tavırlarıyla adeta stand-up şov tarzında yaptığı sunumu öğrenciler keyifle dinledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet