Skip Navigation Links

Evde Çocuk Bakımı Kursu Başladı

Öğretmenleri tarafından verildiği açıklandı. Dörtyol Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Küçük konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;

Dünya   A+a-

 
Dörtyol Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İşkur’un ortaklaşa düzenlemiş olduğu Evde Çocuk Bakımı Elamanı Yetiştirme Kursu 25 Kursiyerle 01 Ağustos 2011 tarihinde başladı. Eğitimin 344 saat süreceği, bu süre içerisinde 90 saatlik pratik uygulama gerçekleştirileceği de kaydedilirken kursun Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Öğretmenleri tarafından verildiği açıklandı. Dörtyol Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Küçük konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bugün Türkiye'de 5.912.919 kadın üretim hayatında etkinlik göstermektedir. 5.256.484 kadının tarım kesiminde çalıştığı bilinmektedir. 650.000 kadar kadın da hizmet alanında, özel sektörde, sanayi kesiminde ve diğer alanlarda çalışmaktadır.
 
Yapılan araştırmalar, ülkemizde çalışan kadınların büyük çoğunluğunun ekonomik zorunluluk nedeniyle işgücüne katıldığını göstermektedir. Çalışan bayanların en büyük sorunu da çocuklarını emanet edecekleri uzman insanlar bulamamaktır. Biz Halk Eğitim Merkezi olarak işte ilçemizdeki bu eksikliği gidermek amacıyla bu kursumuzu açmış bulunuyoruz” dedi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Küçük açıklamasının devamında ise; “Çocuk bakıcılığı profesyonellik gerektiren bir iştir ancak ne yazık ki bu konu çoğu kez yeterince dikkate alınmamaktadır. Yalnızca çocuğun fiziksel ihtiyaçlarını karşılayabilecek kişiler de çocuk bakıcılığı yapmaktadırlar. Oysa bakıcıların çocuğun zihinsel ve ruhsal gelişimini de destekleyebilecek özelliklere sahip olması çok önemlidir. Çocuk bakıcıları bazen çocuk için nelerin doğru olduğuna karar verebilecek yeterlilikte olmadıklarından ya da ihmalkar olduklarından çocuğa zarar verecek biçimde davranabilmektedirler. Biz açmış olduğumuz bu kursla 25 kursiyerimize 254 saat teorik ve 90 saat pratik olmak üzere 344 saat eğitim vererek evde çocuk bakımı konusunda uzmanlaşmalarına ve bu işi profesyonel anlamda yapmalarına katkı sunmaya çalışıyoruz.” dedi. Çocuğun eskiden olduğu gibi anneanneye yada babaanneye bırakılma dönemlerinin kapandığını belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Küçük; “Eğitim ardık doğumdan itibaren başlıyor ve hayatın her alanında devam ediyor. Okul öncesi eğitimi Milli Eğitimimizin üzerinde hassasiyetle durduğu önemli bir konu. Burada kursiyerlerimiz sadece çocuk bakımını değil, çocuğun zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerine de katkı sunacağı bir eğitimden geçiyor.” dedi. Aileleri de uyaran Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Küçük; “Çocukluk döneminde ortaya çıkan problemler kişinin tüm yaşamı boyunca sürebilecek psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Bu nedenle çocukluk dönemi yaşamın en önemli dönemidir. Tüm bu nedenlerden dolayı çocuk bakıcısı seçerken anne - babaların çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Bakıcı seçimini şansa bırakmak çocuk için dönüşü olmayan ciddi sorunlara yol açabilir. Deneme yanılma yolu ile bakıcı bulmaya çalışmak da çok yanlış bir yoldur. Çünkü sık sık bakıcı değişmesi çocuğun güven ve bağlanma ilişkisi açısından hiç sağlıklı değildir.” dedi.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet