Skip Navigation Links

Kurum sizin çocuğunuz gibidir

İskenderun Rotary Kulübü İskenderun Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda 'Kurumsal Mükemmellik' konulu bir konferans düzenledi.

Dünya   A+a-

İskenderun Rotary Kulübü İskenderun Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda “Kurumsal Mükemmellik” konulu bir konferans düzenledi. “Kurumsal Mükemmellik” konulu konferansa, Kurumsal Gelişim Uzmanı Mehveş Kolukırıkoğlu ve Performans Danışmanı Yeliz Çetinkaya konuşmacı olarak katıldı.
Konferans öncesi kısa bir konuşma yapan İskenderun Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Belli, kulüplerinin bugüne kadar yüzlerce projeye imza attığını söyledi. Belli; “İşimiz ve mesleğimiz topluma hizmet fırsatı elde etmenin sebebidir. Mesleğimizi icra ederken, hizmet üretirken düşündüklerimiz, söylediklerimiz ve yaptıklarımız gerçeğe uygun, ilgililerin tümü için adil, iyi niyet ve iyi dostlukları sağlayacak, ilgililerin tümü için yararlı olacak prensipleri ön plandadır” şeklinde konuştu.
Konferansta ilk olarak konuşma yapan Kurumsal Gelişim Uzmanı Mehveş Kolukırıkoğlu, sunumunu slayt eşliğinde yaptı. Kurumsal Mükemmelliğin nasıl yakalanabileceği konusunda bilgiler veren ve zaman zaman katılımcılarında fikirlerini alan Kolukırıkoğlu, kurumsal mükemmelliğin kişisel mükemmellikle doğru orantılı olduğunu kaydetti.
Önemli olanın, kişisel mükemmelliği kuruma yansıtmak olduğunun altını çizen Kolukırıkoğlu; “Kurum sizin çocuğunuz gibidir. Siz ne kadar başarılı olursanız, siz ne kadar mükemmelseniz, kurumuzda o kadar başarılı ve mükemmel olur” dedi.
İnsanın işine, ‘Para kazanmak için bu işi yapıyorum’ mantığıyla bakmasının başarıyı ve dolayısıyla parayı getirmeyeceğini de söyleyen Kolukırıkoğlu; “Kendimi ifade edeceğim, inandığım işi yapacağım düşüncesiyle işinizi yaparsanız başarılı olursunuz. Başarılı olduğunuz takdirde de zaten para da kazanırsınız” diye konuştu.
Dünya genelinde yaşanan ekonomik krize de değinen Kolukırıkoğlu, krize nasıl bakıldığının önemli olduğunu ifade etti. Kolukırıkoğlu; “Krize bakış açınız ne kadar etkilendiğinizi de gösterir. Krize sadece bir sorun olarak bakarsanız ciddi anlamda olumsuz etkilenirsiniz. Krizden korkmaz, krizi fırsat olarak görür, krize ‘Her sorunun içinde çözümü de saklıdır’ mantığıyla bakarsanız krizden çok fazla etkilenmezsiniz” şeklinde konuştu.
Kolukırıkoğlu’nun ardından Performans Danışmanı Yeliz Çetinkaya söz alarak, katılımcılara Kurumsal Mükemmellik konusunda bilgiler verdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet