Skip Navigation Links

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi İlk Kongresini Yaptı

SZD Genel Başkanı Kurt : “Atatürk, bayrak ve Cumhuriyet kazanımları bizim kırmızı çizgimizdir.”

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi İlk Kongresini Yaptı

Gündem   A+a-

Tek liste ile gidilen kongrede araştırmacı gazeteci, yazar Nevzat Kurt genel başkanlığa oy birliği ile seçildi.
 
Divan başkanlığının Ali Burgu, katip üyeliklerinin Alihan İnce ve İbrahim Çiğdem tarafından yapılan kongre Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
 
Faaliyet raporunun ve tahmini bütçenin okunması ve ibrası sonrasında yapan bir konuşma yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt, “Derneğin, Atatürk ilke ve inkılapları ile Cumhuriyet kazanımlarını koruma yolunda, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, insan haklarına saygılı, çağdaş bir yaşam ve eğitim için çözüm üretmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla kurulduğunu” ifade ederek şunları söyledi :
 
“Atatürk ilke ve inkılaplarını korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla, çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Sarı Zeybekler Derneği, ülkenin ‘Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması’ ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür.
 
Genel Merkezi İskenderun’da kurulan Sarı Zeybekler Derneği; ulusal ve evrensel değerleri içselleştirmiş, laikliğe, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan çok kültürlü bir toplumu zenginlik kabul eden, eleştiriye açık, üreten ve kamu yararını gözeten bir anlayış ile kurulmuş bir dernektir.
 
Sorunların değil, çözümün bir parçası olmak amacını güden derneğimiz, ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaya şiar edinmiştir ve amacı doğrultusundaki çalışmalarında partiler üstü konumunu korumaya özen gösterir.
 
Atatürk, bayrak ve Cumhuriyet kazanımları bizim kırmızı çizgimizdir. Bu kırmızı çizgilerimiz doğrultusunda halkımızın da destekleriyle iki dünya rekoru ve bir Akdeniz Bölgesi Rekoru kırılmasının yanısıra aynı amaç doğrultusunda bir çok etkinliklere de başarı ile imza attık.
Bu vesile ile projelerimizin başarıya ulaşması için var gücü ile çalışan başta yönetim kurulum ve üyelerimiz olmak üzere, Genç Sarı Zeybeklere her daim yanımızda olan Hatay halkına teşekkür ediyorum. Herkese saygılarımı sunuyorum.”
 
Tek liste olarak gidilen kongrede genel başkanlığa; Nevzat Kurt, başkan yardımcılığına; Mehmet Bilen, saymanlığa; Esmeray Zarif Minaz, genel sekreterliğe; Neylan Çaparoğlu, üyeliklere Emre Özdemir, Nur Dedeağa ve Selma Sabah oy birliği ile seçildi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet