Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'İşlenmiş Taş Sergisi' Arsuz Kent Meydanı'nda Açıldı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Doğal Taş İşleme Atölyesinde kursiyerlerin hazırlamış olduğu “İşlenmiş Taş Sergisi” açılışına katıldı.

'İşlenmiş Taş Sergisi' Arsuz Kent Meydanı'nda AçıldıWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, SODES Destek Programı Kapsamında, Arsuz Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğal Taş İşleme Atölyesinde kursiyerlerin hazırlamış olduğu “İşlenmiş Taş Sergisi” açılışına katıldı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sergi açılışına Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Halk Eğitim Müdürü Ali Altuk, Meclis Üyeleri, Birim müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.
Kalkınma Bakanlığı, Hatay Valiliği ve Arsuz Belediyesinin bu projeyi ortak yürüttüklerini belirten Başkan Culha, “ Bakanlık destekli bir proje. Belediyemizle birlikte yürüttüğü ve Üçgüllük mahallemizde yaklaşık üç aya tekabül eden, 488 saatlik çok farklı kurs. Çünkü taş işleme kursiyerlerimizi ağırlıklı bölümü hatta bir bütünü bayan kardeşlerimizden oluşmaktadır. Çalışırken de onları ziyaret ettiğimde performanslarını görme şansım oldu. Ben öncelikle onları tebrik ediyorum. Ayrıca bakanlığımıza ve valiliğimize sundukları katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kursumuzun amacı, bölgemizde istihdama katkı sunmak. Mesleği öğrenme açısından birkaç adım mesafe almak anlamında biz de bunu destekliyoruz. Hali hazırda bizim ilçemizde, muhtelif mahallelerimizde, muhtelif branşlarda 10’un üzerinde 12’ ye yakın iş kolunda, branşta halk eğitim müdürlüğümüzle birlikte de çalışmalarımız oluyor. Ve inşallah bu çalışmalarımız devam edecektir. Özellikle evdeki kadın kardeşlerimizin rağbeti çok yüksek oluyor. Hem orada bir meslek ediniyorlar, hem de ürettikleri ürünleri bir değere dönüştürüyorlar. Biraz da kendi ev ekonomilerine bir katkı oluşturuyor. Bu bağlamda da bizim karaağaç semt pazarımızda, el emeği göz nuru üretilen ürünlerin orada sergilenmesi ve satışının yapılması yönünde biz alan ihlas ettik. Ve Çetillik mahallemizde, yani Arsuz merkezde diyeceğimiz yeni semt pazarımızda hizmete giriyor. Orada da bu amaçlı alan hizası yapacağız. Hatta bir gün iki gün ile sınırlı olmayacak. Kadınlarımız kendi ürettikleri ürünlerini istedikleri kadar orada teşhir edebilecekler. Emekleri ekonomiye dönüştürecekler inşallah. Ben bu bağlamda emeği geçen başta Hatay valiliğimiz, Arsuz kaymakamlığımız, hocalarımız, çalışma arkadaşlarım, halk eğitim müdürlüğümüz, kursiyer kardeşlerimiz kısacası emeği olan herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı. Arsuz Halkının yoğun ilgi gösterdiği açılışta, Başkan Nazım Culha, kursiyer ve vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş