Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'NOTE' Film Setinde Gözyaşları Sel Oldu

“Filistinli yönetmenin filistinli bir annemin yaşadığı dramı anlatan Note Film setimde gözyaşları sel oldu”

'NOTE' Film Setinde Gözyaşları Sel OlduWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

 Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN’ın davetiyle Kültür bakanlığı, sinema genel müdürlüğü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) katkılarıyla 5. Düzenlenen 5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali bünyesinde yer alan NOTE adlı filmin çekimlerini Dünyaca ünlü Filistinli yönetmen Nawras Abu Saleh Hatay’da Titus Tünelinde çekti. Çekimlerin sonunda yapılan röportajda oyuncu Nilşah Kömürcüoğlu, proje yapımcısı Eda Sürmeli ve yönetmen Nawras Abu Salih ile görüştük.
 
Nilşah Kömürcüoğlu;
Sayın Payas Belediye Başkanımız Bekir ALTAN ve Diğer Çalışma Arkadaşlarımız İle Çalışmaktan Büyük Mutluluk Duydum. Değerli Yönetmemiz Filistinden Geldi Nawras Abu Saleh Gerçekten Benim İçin Çok Değerliydi Çok Büyük Bir Heyecan Duydum. Gerek Çalışma Esnasında Gerek Kamera Arkasında. Ben Not İsimli Kısa Filimizde Filistinli Bir Annenin Dramını Anlatmaya Çalıştım. Bu Role Hazırlanmakta İnanın Benim İçin Gerçekten Zordu. Empati Yapmaya Çalışmak Oldukça Zordu. Gerçek Duyguları İfade Etmek İçin Elimden Geleni Yapmaya Çalıştım. Umarım Başarılı Olmuşumdur. Keşke Savaşlar Olmasa Keşke Hiç Bir Varlık Özellikle Anne Gibi Kutsal Varlıklar, Özellikle Bebekler Çocuklar Gibi Masum Varlıklar
Bu Tip Kötü Durumları Savaşı, Vahşeti Yaşamak Durumunda Kalmasalar Bizlerde Keşke Oyuncular Olarak Sadece Mutlu Edici Güzel Şeyleri Sizlerle Paylaşabilsek. Ama Gerekse Festivalin Kapsamı Gerekse Uluslararası Göstermek İstediğimiz Mesajlar Umarım Yerlerine Ulaşır. Umarım Bir Nebzede Olsa Barışa Katkı Sağlamamızda Bir Adım Olur. Ben Tekrardan Tüm Ekibime Teşekkür Ediyorum. Çok Büyük ve Onurdu Benim İçin.
 
Eda Sürmeli;
7 velayet 7 vilayet kısa film Proje yapımcısı Eda Sürmeli;
Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN’ın davetiyle NOTE adlı filmin çekimlerini Hatay’da Titus Tünelinde çekmeye karar verdik. Filmimizin yönetmen koltuğunda Dünyaca ünlü Filistin’li yönetmen Nawras Abu Saleh oturuyor. Senaryo İstanbul Aydın Üniverstesinden bir öğrenci olan Aytekin AYBERK tarafından yazıldı, senaryo elimize ilk ulaştığında büyük bir duygu yoğunluğu içerisinde okuduk. Filistinli bir annenin hikayesini anlatan bu senaryoyu jürimiz de uygun bulunca çekmeye karar verdik. Tema olarak Yahya Şirvani hazretlerinin öğretisini temel aldığımız filmde savaşın en mağdur insanlarını kadın ve çocukları işledik.
Bu güzel projenin gerçekleşmesine destek veren paydaşlar ;
Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Yunus Emre Enstitüsü, Bursa Tic. Ve San. Odası, Türksoy, Payas Belediyesi ve İskenderun Ticaret odasına çok teşekkür ediyorum.
 
Nawras Abu Saleh;
Merhaba, Türkiyede olduğum için şeref duyuyorum. Bu iş için filistinden geldim. Eda Sürmeli’yle Cannes film festivalinde tanıştığımızda bana Yed-i velayet yedi vilayet film festivalinden bahsetmişti. Bence Filistin meselesinin ve hatta ümmet meselelerinin bu tarz festivallere ihtiyacı var. Bu festivaller bu konunun bizim meselemiz olduğunu anlamamızı sağlıyor. Allah’ın izniyle bu çalışmalar ve özellikle Türkiye ve Filistin arasındaki bu güzel ilişki devam edecek. Sizlere teşekkür ediyorum.
 
Nawras Abu Saleh Kimdir
Filistinli senarist ve yönetmen. Kariyerine resmi ve anlaşmalı video klipler çekerek başladı ve Katar’daki Al-Jazeera gibi birçok kanalda çalıştı. Hodne/Ateşkes isimli kısa filmimin 2011 Cannes Festivali kısa filmler köşesinde aday gösterilmesi ile hayatımın dönüm noktası oldu ve film yapımı ve sinema sektörüne odaklandı. 2013 yılında Oversized Coat/Büyük Gelen Palto filmini yazıp yönetmenliğini yaptı. Bu filmin gösterimi 2015 yılında Amman’da yapıldı, daha sonra Kudüs, Gazze, Kuveyt, Türkiye ve Amsterdam’da gösterildi. Büyük Gelen Palto 2015 Filistin Film Festivali’nde açılış filmiydi. Daha sonra Night Of The Fall/Çöküş Gecesi filmini ve Al-Jazeera’nın Black Box serisinin bölümü olan Golan’ın Çöküşü’nü de içeren birçok belgesel yazıp yönetti. Film yapımı dışında seminerler verip dünya çapında workshoplar düzenliyor. Aynı zamanda Al-Jazeera’nın New York Film Akademisi ortaklığıyla oluşan eğitim merkezinde film yapımı hakkında workshoplar düzenledi. 2009-10 yıllarında da SAE Amman Enstitüsü’nde film yapımı sorumlusu ve eğitmenidir.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar