Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gülen'de KÖK Uygulaması

İskenderun Özel Gülen Koleji Müdürü Mustafa Üsküplü, İskenderun'da bir ilke imza attıklarını belirterek, Kredili Öğrenci Karnesi (KÖK) ile öğrencileri

Dünya   A+a-

İskenderun Özel Gülen Koleji Müdürü Mustafa Üsküplü, İskenderun’da bir ilke imza attıklarını belirterek, Kredili Öğrenci Karnesi (KÖK) ile öğrencilerin bilgi, başarı ve davranış gelişimlerini internet üzerinden velilerle online olarak günlük paylaşmaya başladıklarını söyledi.

 

Okul Müdürü Mustafa Üsküplü, uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi;
“Öğrenci ve okul başarımıza % 100 katkı sağlayacak bu sistemle öğretmenlerimiz öğrencilerimizin derse hazırlıklı gelmelerinden, derse katılmalarına, araç-gereç getirmelerinden, kitap okuma alışkanlığına, test çözme, deneme ve yazılı sınav sonuçlarına, performans ve proje ödevlerine, olumlu ve olumsuz davranışlarının değerlendirilmesine kadar pek çok yönüyle öğrencilerimizi günlük takip edecek ve internet üzerinden velilerle günlük paylaşacaktır.
Bu sistemde her öğrenciye dönem başında sabit bir kredi puanı verilmekte. Öğrenci dersine düzenli çalıştığı ve başarılı olduğu zaman, olumlu davranış sergilediği zaman kredi puanı yükselmekte; dersine çalışmadığı ve başarısız olduğu zaman, olumsuz davranış sergilediği zaman da kredi puanı düşmektedir.
Bu program sayesinde öğretmen öğrencisini tüm öğretmenlerin oluşturduğu bilgi havuzundan günlük takip ederken, velilerimiz de evde ve iş yerlerindeki bilgisayarlarından öğrencilerimizi kendilerine ait kullanıcı adını ve şifresini girerek günlük takip edebilmektedirler.
Bu program öğretmenlerimizi de öğrencilerini daha yakından takip etmeye ve onlara daha etkin danışmanlık yapmaya yönlendirmektedir.
Kredili öğrenci takip sisteminde ayrıca öğrencilerin okul ve il çapında elde ettiği başarıların günlük olarak tebrik ve teşekkür edildiği bölüm, yazılı ve denemeler, ödev konuları ve teslim tarihleri, okuldan haberler ve duyurular, Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bilgileri ve öğrenciye özel bilgiler yer almaktadır.
Öğretmen, öğrencilerle ilgili bilgi girişini internete ders içinde değil ders dışındaki boş zamanlarında yapmaktadır.
Öğrencilerimizin başarısını arttırmak, velilerimizle sürekli iletişim halinde olmak için internet üzerinden takibin yanında internet üzerinden takip edemeyen velilerimiz için de haftalık Kredili Öğrenci Karnesini veriyoruz.”
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar