Skip Navigation Links

Geleceğe Yatırımın Temeli Atıldı

Demir-çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk projelerini hız kesmeden sürdür

Dünya   A+a-


 
Demir-çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk projelerini hız kesmeden sürdürüyor.
Tosyalı Holding, ticari faaliyetleriyle Adana, Osmaniye, Hatay ve İskenderun’da, 3.000’den fazla kişiye sağladığı direkt istihdamın yanı sıra, toplumsal ve sosyal sorumluluk bilinciyle yeni bir projeye daha imza atıyor. Osmaniye’de inşa edilecek “Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi”nin temeli Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın katılımıyla atıldı.
Temeli atılan “Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi”nin yapım protokolü 14 Kasım 2011 tarihinde imzalanmıştı. Osmaniye’de, zihinsel engellilere yönelik eğitim açığını gidermek amacıyla inşasına başlanan okul, “eğitim uygulama” ve “iş eğitimi merkezi” olmak üzere iki bölümden oluşacak. “Eğitim uygulama” bölümünde 3–14 yaş grubundaki orta-ağır düzey zihinsel engelli çocuklara eğitim verilecek.
“Eğitim Uygulama Okulu”nda, öğrencilere günlük yaşam becerileri kazandırılarak, hayata hazırlanmaları, daha sonraki aşamalarda ise renk kavramı, şekil kavramı, ritmik sayma, basit toplama-çıkarma işlemi ve okuma-yazma öğretilebilmesi amaçlanıyor.
Okulun “İş Eğitim Merkezi”nde ise, zorunlu öğretim çağı dışında kalan 16 yaş üzeri zihinsel engelli, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik ihtiyaca göre bir, iki veya üç yıl süreli kurslar açılacak. Bu kurslarda akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitim programı uygulanacak. Kurs programını tamamlayanlar; diğer yaygın eğitim programlarında, işe ve mesleğe yönlendirilecekler.
“Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi”ne devam eden öğrenci ve kursiyerlerden hiçbir ücret alınmayacak, devlet tarafından ücretsiz ulaşımı sağlanacak. Ayrıca okulda ücretsiz öğle yemeği verilecek, öğrencilerin eğitimi için gerekli ders araç-gereçleri ve eğitim materyalleri ücretsiz temin edilecek.
“Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi” yaklaşık 1milyon 270 bin TL’ye mal olacak. Her biri 10 öğrenci kapasiteli 16 derslikte toplam 160 öğrencinin eğitim görebileceği okulun yabancı dil laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, sergi salonu, reviri ve kantini bulunuyor. Okulun 2012 - 2013 eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi planlanıyor.
Tosyalı Holding’in, diğer sosyal sorumluluk projeleri arasında Sağlık Kompleksi, Tosçelik Fen Lisesi, Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi ve Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri, Tosçeik Sosyal Bilimler Lisesi bulunuyor.
Tosçelik Fen Lisesi
Tosyalı Holding tarafından İskenderun’da 50.000 m2 alan üzerine kurulan, Türkiye’nin en büyük ve modern eğitim tesislerinden biri olan Tosçelik Fen Lisesi, 2006 yılında Türk eğitimine kazandırıldı. Liseler arası matematik yarışmasında 2009’da Türkiye birinciliği elde eden Tosçelik Fen Lisesi, Fen Liseleri arasında önemli bir yer buldu.
 
Tosçelik Osmaniye Sosyal Bilimler Lisesi
Osmaniye’de Fakıuşağı Eğitim Kampüsü bölgesinde, 4813 m2 alana sahip, 24 öğrenci kapasiteli 16 adet dersliğinde toplam 384 öğrencinin öğrenim görebileceği şekilde inşa edilen okul, yaklaşık 3 milyon TL tutarındaki yatırımla tamamlandı. 8 adet laboratuar, sergi salonu, kütüphane ve kapalı spor salonu bulunan Tosçelik Osmaniye Sosyal Bilimler Lisesi, 2011 – 2012 öğretim yılı itibariyle eğitim ve öğretime başladı.
 
Hacı Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi
Sosyal sorumluluğunun bilincinde olan Tosyalı Holding sadece sanayi alanına yaptığı yatırımlarla kalmayıp aynı duyarlılığı sosyal projelerde de göstererek, yapılan sayısız yardım faaliyetlerinin yanı sıra, Hacı Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi’ni inşa ederek 1998 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağışladı.
Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri
Tosyalı Holding’in, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında temelini attığı Sevgi Evleri, 23 Nisan 2011 tarihinde hizmete girdi.
0-6 ve 6-12 yaş arasındaki kimsesiz çocukların ev ortamında büyüyecekleri, 10 villalık ve ortalama 100 çocuğun bakımının üstlenildiği bir proje olan Sevgi Evleri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlandı.
Tosyalı Holding ve Tosçelik Osmaniye Yassı Çelik Üretim Tesisleri hakkında
Toplam varlıklar açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Tosyalı Holding, İskenderun’un ilk holdingi olarak biliniyor. Tosyalı Holding’in kökleri, baba Şerif Tosyalı’nın 1952 yılında teneke soba boru üretimi ve ticaretini yapmak üzere kurduğu Tosyalı Ticaret’e uzanıyor. Fuat, Ayhan ve Fatih Tosyalı kardeşlerin 1990’lı yıllarda bayrağı babalarından devralmalarıyla birlikte hızlı bir büyüme sürecine giren holdingin sahip olduğu şirketler, sektörlerinde Türkiye’nin lider firmaları konumunda bulunuyor. Grubun en büyük şirketi olan Tosçelik, başta hassas borular ve sanayi boruları olmak üzere, çeşitli ebat ve özelliklerde 400 civarında ürünü, hafif - orta seri dikişli çelik borular ile kare, dikdörtgen çelik yapı profilleri, galvanizli boru, dış polietilen, iç beton ve iç-dış epoksi kaplanmış spiral boru olarak üretiyor.
Türk çelik boru sektörünün öncüsü Tosçelik, 2009 yılında, alanında Türkiye’nin en yüksek kapasiteli ve en modern tesisi olan Osmaniye Spiral Boru Üretim Tesisleri ile, Türk özel sektörünün sıfırdan yapılan ilk yassı çelik üretim tesisi olan Tosçelik Osmaniye Yassı Çelik Üretim Tesisleri’nde üretime başladı.
Bugüne kadar ithal edilen yassı çeliğin Türkiye’de üretilmesine olanak sağlayan yatırım, Türkiye’nin cari açığının azalmasına yılda 1 milyar dolar katkıda bulunuyor. Tosçelik, bu yatırımla birlikte hammade ihtiyacını kendisi üretmekle kalmayıp, Erzin bölgesindeki liman yatırımı tamamlandığında 70’ten fazla ülkeye yaptığı ihracatta da önemli avantajlar elde edecektir. Yıllık 2 milyon ton sıvı çelik üretim kapasitesiyle çelik üretiminde Türkiye’deki ilk 5 arasında olan tesis, çevreci özellikleri ile de dikkat çekiyor. Ayrıca İSO 500 sıralamasında Tosçelik Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında 2010 rakamlarına göre 28. sırada yer almaktadır.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet