Skip Navigation Links

Samandağ Belediyesi Ücretsiz Yüzme Kursu Başladı

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in Sosyal Belediyecilik kapsamında Samandağ Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından

Samandağ Belediyesi Ücretsiz Yüzme Kursu Başladı

Spor   A+a-

çocuklara yönelik ücretsiz yüzme kursu başladı.
Samandağ Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen Yüzme kursları Holidays Yüzme Havuzu, Aqua Park, ve Beyaz Muhteşem tesislerinde gerçekleşiyor.
Samandağ Belediyesi Spor Müdürü Önder Şimşek, yüzme kursunun bir ay sürdürüleceğini belirterek, “Yüzme sporunun bireylerin zihinsel ve bedensel gelişimine sağladığı katkı göz önünde bulundurularak gerçekleştirdiğimiz eğitimler farklı merkezlerde gerçekleşmekte olup Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olacak şekilde haftada 3 gün olarak sürdürülecektir. Toplam 750 öğrencimiz mevcut. Öğrencilerin bir kısmı mahallelerden kaldırılacak araçlar ile bir kısmı da merkezden kalkan araçlar ile kurs yerlerine götürülecek. 1 ay sürecek olan yüzme kursunun taşıma ve havuz bedeli Samandağ Belediyesi tarafından karşılanacaktır.“ ifadelerine yer verdi.
Yüzme Antrenörü Okan Kerimoğlu tarafından yapılan açıklamada; “ bu sene Samandağ Belediyesinin açmış olduğu yüzme kursunda görev almaktayım. Belediyemizin böyle bir çalışmaya imza atmış olması son derece önemli diye düşünüyorum. Çünkü deniz kenarında yer alan bir kıyı kenti olmamıza rağmen yüzme bilme oranlarının çok düşük olmasından kaynaklı her sene çok fazla boğulma vakaları yaşanmakta. Belediyenin böyle bir çalışma başlatarak yeni nesillerin yüzme bilen ve aynı zamanda da kendi kendini kurtarabilecek bireyler yetiştirmesi son derece iyi. Biz kursumuzun içeriği olarak birincil anlamda serbest stil yüzmeyi öğreterek, çocuklarımızın kendi kendilerine yetebilecek seviyede yüzmelerini öğretmeyi hedefliyoruz. Su üzerinde rahatlıkla durabilen ve aynı zamanda yüzme havuzunda bunu spor olarak antrenman yapabilen bireyler olmasını aynı zamanda da denize gittiklerinde rahatça yüzebilen bireyler olmasını hedefliyoruz. Bu aşamayı aşan çocukları da daha ileri seviyedeki bir takım spor kulüplerine yönlendirerek sporcu yetiştirmeye katkıda bulunmak istiyoruz. “ dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet