Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dezenfektan Çalışmaları Sürüyor

Samandağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, Samandağ’ın bütün mahallelerinde dezenfektan çalışmaları yapılıyor.

Dezenfektan Çalışmaları Sürüyor

Yerel   A+a-

Geçtiğimiz günlerde çöp konteynırlarının tamiratı yapılmış ve ihtiyaç duyulan noktalara yeni çöp konteynırları yerleştirilmişti. Temizlik işleri Müdürlüğüne bağlı ekipler evsel atıklar ile oluşabilecek kara sinek ve larvalar için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız yaz aylarında bulaşıcı hastalık riskinin arttığını belirterek, dezenfekte etme çalışmalarının yaz döneminde daha da arttırıldığını söyledi.
Yıldız; “ Yaz aylarında bulaşıcı hastalık riski artmakla birlikte bulaşıcı hastalıkları önlemek ve halkı huzursuz eden sivrisineklerin oluşumunu engellemek için dezenfektan çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yaz ayları olması ve çok sayıda vatandaşımızın ziyaret etmesi münasebeti ile çalışmalarımıza sahil bölgelerinden başlayarak bütün ilçelerimizde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından yapılan dezenfektan çalışmaları kapsamında çöp konteynırları, ibadethaneler, çeşme ve duvarlar dezenfekte edildi.
Çalışmalara vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu ve ziyaret ettiği kıyı bölgelerden Çevlik’ten başladık. Sahil yolu boyunca, Mağaracık Mahallesi, Girne Mahallesi, Deniz Mahallesi, denizde okul ve kanalın bulunduğu bölgede ilaçlama yapıldı. Daha sonra Liman Mahallesi, Yeşil Ada, Tekebaşı Mahallesi ve Meydan Mahallelerinde dezenfektan çalışmaları gerçekleştirildi.
Yapılan program dahilinde Sutaşı Mahallesi’nden başlayacağız, oradan Çöğürlü Mahallesi, Gözene Mahallesi, Cemal Gürsel Mahallesi, Şükrü Kanatlı Mahallesi, Kurtdersi Mahalleleri olmak üzere daha sonra içerilere doğru Koyunoğlu Mahallesi, Kuşalanı Mahallesi, Yeşil köy Mahallesi ve diğer mahallelerimizde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.” İfadelerine yer verdi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş