Skip Navigation Links

Hatay’dan ‘Bakan’ İstiyoruz

Hatay Sanayici ve İş insanları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Alkan

Hatay’dan ‘Bakan’ İstiyoruz

Politika   A+a-

2018 Genel Seçimlerinin Hatay’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek Hatay’dan artık bir bakan olması gerektiğinin altını çizdi.
HASİAD evinde basın açıklaması gerçekleştirilen ve Hatay’ın sadece 11 milletvekili gönderen bir il olarak görülmemesi gerektiğini savunan Alkan, Hatay’ın Türk siyasetine ve ekonomisine yön veren bir güç olmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.
Hatay Türkiye Siyasetine Yön Verecek Güç Olmalı
Türkiye olarak bir seçim sürecini daha geride bıraktığımızı hatırlatan Başkan Alkan açıklamasında şunlara değindi: “seçim sürecinin sonunda başta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm Hatay milletvekillerimizi kutluyor ve önümüzdeki sürecin ülkemize barış, istikrar ve güç getirmesini diliyoruz.
Son yıllarda bölgemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bu seçim, kültürel, ekonomik ve politik konumu dolayısıyla, Hatay’ın Türkiye’nin geleceği için ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hatay sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 11 milletvekili gönderen bir il olarak görülmemelidir. Gayemiz Hatay’ımızın aynı zamanda Türk siyasetine yön veren bir güç olmasını sağlamaktır. HASİAD Yönetim Kurulu olarak, Hatay’ın Türk siyaseti ve ekonomisinde daha güçlü bir yere sahip olabilmesi için yeni dönemde bakanlık düzeyinde temsil edilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu anlamda Suriye’de yaşanan iç savaş ve akabindeki mülteci krizi sonrasında yaşanan iletişim kopukluklarının bir kenara bırakılarak; güç, fikir ve gönül birliğinin bir an önce sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.
Siyasi İktidar Arkamızda Olmalı
Başkan Alkan: “Binlerce yıllık tarihinde defalarca kez depremlerle yerle bir olmuş, hastalık, kıtlık ve savaşlar görmüş olmasına rağmen Hatay, tüm bu süreçlerden Ortadoğu’nun en büyük ticari, ekonomik ve sosyal başkentlerinden birisi olarak çıkmayı başarmıştır. Şüphesiz ki mülteci sıkıntısı da dahil olmak üzere, mevcut tüm sorunları bir kere daha atlatacak ve aynı titri koruyacak güç, potansiyel ve azme halen sahibiz. Mevcut siyasi iktidardan beklentimiz, biz bu azim ve potansiyele sahipken, önümüzü açarak, sadece Hatay’ı değil tüm Türkiye’yi globalleşen dünyada hak ettiği yere hatta daha da ötesine taşıyabilmemiz için her daim arkamızda olduklarını bilmektir. Sadece bu açıdan bakıldığında dahi ekonomik ve stratejik olarak Hatay’ın bakanlık nezdinde temsil edilen bir şehir olmasının gerekliliği aşikar bir şekilde ortaya çıkacaktır” dedi.
Ortak Bir Kamuoyu Oluşturulmalı
Başkan Alkan: “Bu vesile ile HASİAD olarak, Hatay’daki tüm sivil toplum kuruluşları ve kamuoyu temsilcilerinin bir araya gelerek, ortak bir kamuoyu oluşturması konusunda elini taşın altında koyması gerektiğini düşünüyoruz. Oluşturulan konsensüs çerçevesinde gerekli görüşmelerin yapılması ve taleplerin doğrudan aktarılması adına tüm STK temsilcilerinin bir arada Ankara’da temasta bulunarak tüm söylemlerin hayata geçirilebileceği kanaatindeyiz.
Unutmamak gerekir ki ekonomik olarak güçlü bir Hatay, ülkemizin kalkınması ve 2023 hedeflerimizin gerçekleştirilmesi noktasında kritik bir öneme sahiptir. Devlet büyüklerimiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki temsilcilerimiz Hatay’ın bu önemini göz ardı etmemeli ve Hatay’ın sahip olduğu potansiyelin gelecekte daha iyi nasıl kullanılabileceği noktasında neler yapılabileceğini görebilmelidirler.
Önümüzdeki kısa zaman içerisinde, düşüncelerimizin bir an önce gerçek hayata geçirilebilmesi adına HASİAD olarak sonuna kadar sorumluluk almaya hazır olduğumuzu değerli Hatay kamuoyuna bildirmek isteriz” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet